BTW Správy

Situácia v PSA sa nezmenila, výroba stojí minimálne do pondelka 13. apríla

Dôvody pre vynútené zastavenie výroby v trnavskej automobilke Groupe PSA Slovakia stále trvajú.

Ilustračný obrázok k článku Situácia v PSA sa nezmenila, výroba stojí minimálne do pondelka 13. apríla
Zdroj: TASR

Dôvody pre vynútené zastavenie výroby v trnavskej automobilke Groupe PSA Slovakia stále trvajú.

„Dôvodom pre zastavenie výroby bola ochrana zamestnancov pred novým koronavírusom, komplikácie s dodávkami dielov a pokles dopytu o priepastných viac ako 90 % spôsobených opatreniami proti šíreniu ochorenia COVID-19,“ uviedol Peter Švec, hovorca trnavského závodu PSA.

Ani počas nasledujúceho týždňa sa preto v trnavskej automobilke vyrábať nebude. Vážne prevádzkové dôvody, ktoré sú platené ako 65% z priemernej mzdy, platia až do pondelka 13.apríla. Dovtedy v prípade potreby účasti na pracovisku budú zamestnancov kontaktovať ich nadriadení.

Sprísnili opatrenia

V trnavskej automobilke platia od posledného víkendu ďalšie nové hygienické opatrenia pre pohyb v závode, ktorých cieľom je ochrana zamestnancov pred šírením koronavírusu. Spoločnosť o nich informuje na svojej webovej stránke.

Mnohé z aplikovaných opatrení sú nad rámec tých, ktoré prijal Ústredný krízový štáb zriadený vládou SR.

Pri vstupe do areálu

Vstup do areálu automobilky ja zabezpečený tak, aby sa zamestnanec nemusel dotknúť konštrukcie turniketov. Viditeľnými značkami na zemi sú vyznačené dvojmetrové rozstupy. „Každému zamestnancovi je bezkontaktným teplomerom zmeraná teplota a preukázať sa musí formulárom so záznamom merania teplôt a sledovania svojho zdravotného stavu v dňoch zastavenia výroby,“ približuje opatrenia spoločnosť.

V areáli

Okrem všeobecne povinného nosenia ochranného rúška platí aj povinnosť nosiť priehľadné ochranné okuliare, vrátane zamestnancov administratívy.

Dvere sú všade otvorené tak, aby sa zamestnanec nemusel dotknúť žiadnej kľučky. Výnimkou je zámka na dverách šatne, ktorá je však dezinfikovaná.

„Pravidelne sú dezinfikované pracovné posty a pracovné nástroje. Vo zvýšenej frekvencii sú dezinfikované predovšetkým toalety. Každý zamestnanec nepoužívajúci pri práci rukavice má inštrukciu si raz za hodinu dezinfikovať ruky. Prevádzka jedálne, automatov na pochutiny a kávu je odstavená,“ uzatvára výpočet nových opatrení automobilka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM