BTW Rôzne

Škola otvorila svoje brány. Žiaci sa pochválili robotom, kuchárky obedom

Nasledujúci deň otvorených dverí spojí škola so zápisom.

Ilustračný obrázok k článku Škola otvorila svoje brány. Žiaci sa pochválili robotom, kuchárky obedom
Zdroj: BESST

Zápis do prvých ročníkov základných škôl prebehne už v apríli. Rodičov budúcich žiakov preto čaká dôležitá úloha, pripraviť sa na výber školy, kam svoje dieťa zapíšu.

Na zápis sa pripravuje aj súkromná základná škola BESST. Svoje brány otvorí už 3. apríla. Zápis tu spoja nielen s testovaním školskej zrelosti, ale aj s druhým dňom otvorených dverí tohto roka. Všetkým rodičom budúcich školákov sa tak znovu naskytne možnosť zistiť si o ponuke a živote školy viac, ako by bolo možné spoza jej brány.

Škola sa predviedla

Počas prvého tohtoročného dňa otvorených dverí mohli malí návštevníci a ich rodičia nielen nakuknúť do jednotlivých tried. Mali tiež možnosť ochutnať školské obedy, zoznámiť sa so zaujímavými projektami alebo sa porozprávať s vedením školy.

Učiteľky, učitelia a študenti prezentovali projekty, ktoré na škole aktuálne prebiehajú. Ako uviedla riaditeľka školy, Mgr. Eva Polláková, veľkú pozornosť si získali študenti z tímu IT-PRO-BESST.

„Náš tím sa so svojimi LEGO robotmi pravidelne umiestňuje na popredných priečkach v súťaži First Lego League. V tejto robotickej súťaži deti riešia náročné misie použitím robota, ktorého samé navrhli, postavili a naprogramovali. Práve počas DOD testovali svojho najnovšieho robota,“ dodala riaditeľka.

Rodičov zaujímali aj spôsoby výučby, s ktorou sa tu deti stretávajú. Zoznámiť sa mohli s Hejného metódou vyučovania matematiky, alebo si pozrieť, ako prebieha tréning fonematického uvedomovania podľa D. B. Eľkonina.

Pozadu neostala ani mediálna výchova, z priestorov BESST vysielalo Trnavské rádio. A možnosť vyskúšať rozhovor za moderátorským pultom využili zamestnanci aj študenti školy.

DOD BESST 2020
10
Galéria
Zdroj: BESST
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM