Dominika Handzušová Rôzne

Škôlkari sa na Veľkú noc pripravili hravo: TAKTO to vyzeralo v tvorivých dielňach

Deti z materskej školy BESSTu si veľkonočné sviatky spríjemnili so svojimi rodičmi v tvorivých dielňach. Boli sme sa pozrieť čo všetko si pre ne učiteľky pripravili a ako tvorivé popoludnie vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari sa na Veľkú noc pripravili hravo: TAKTO to vyzeralo v tvorivých dielňach
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Chodby škôlky na Limbovej 3 v Trnave sa zaplnili do posledného miestečka. Pripraviť si veľkonočnú výzdobu si sem prišlo približne šesťdesiat detí so svojimi rodičmi či starými rodičmi.

Prestriedali sa pri rôznych aktivitách

V priestoroch boli pripravené stoly s lavicami. Každý stôl mala na starosti iná pani učiteľka s inou aktivitou. Deti s rodičmi sa potom na stanovištiach postupne striedali. Mohli si vyzdobiť sadrové ale aj klasické vyfúknuté vajíčka a naučili sa pliesť šibáky.

S pomocou rodičov sa zdobilo aj servítkovou technikou či voskom. Dievčatá si vyrábali čelenky s krásnymi kvietkami z látky, chlapcom sa táto aktivita tiež páčila a kvetmi si zdobili aspoň košele.

Spestrenie a možnosť sa spoznať

V tejto škôlke nie sú obdobné aktivity novinkou. V jeseni si deti vyrezávali tekvice, ktorými potom vyzdobili priestory škôlky a susednej školy. Tentokrát si výrobky môžu zobrať domov. „Tvorivé dielne máme ako spestrenie pre deti, ale je to aj možnosť pre rodičov, aby sa vzájomne bližšie spoznali,“ povedala nám riaditeľka školy Ivana Puškárová.

„Máme nachystané aj občerstvenie, aby neboli hladní, rodičia sa väčšinou ponáhľajú z práce,“ upozornila na stoly, ktoré sa neprehýbali pod farbami a trblietkami, ale pod rôznymi dobrotami. Pre deti toho bolo pripraveného naozaj dostatok, každý si našiel to svoje. Ako to v tvorivých dielňach vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Mohlo by vás zaujímať:
Veľká noc v Trnave a okolí: Aké tradície dodržiavame?
Sezóna medvedieho cesnaku je už tu: Kde v okolí Trnavy si lahôdku z prírody môžete nazbierať?

Veľkonočné tvorivé dielne škôlkarov
34
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM