Dominika Handzušová Hokej

Skvelý vstup dorastu do baráže: Extraligistu porazil v oboch zápasoch!

Dorast trnavského hokejového klubu je na najlepšej ceste späť medzi elitu. V Dubnici vyhral v oboch zápasoch a keďže sa hrá na štyri víťazné stretnutia, postup by mohol spečatiť doma už v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý vstup dorastu do baráže: Extraligistu porazil v oboch zápasoch!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčania v aktuálnej zostave ešte neprehrali ani jeden zápas. V play-off prešli cez Brezno a Piešťany a obhájili prvoligový titul. Mladí hokejisti si však cieľ stanovili ešte vyššie – chcú postúpiť do extraligy. Na to musia štyrikrát poraziť extraligistu, konkrétne posledný celok tabuľky, Dubnicu.

Stratili veľký náskok, zmazať ho ale nenechali

Prvý zápas začali naši mladí hokejisti trochu nervózne, postupne sa však oklepali a dostali do tempa. Zápas ovládli aj v skóre a v polovici duelu viedli už 6:1. Dubnica následne prestriedala brankára a obraz hry sa zmenil.

Gladiátori akoby sa s vysokým vedením uspokojili a prevahu začínali mať domáci. Vytvorili si streleckú prevahu a mali množstvo príležitostí, pri ktorých sa Ivanovič vyznamenal.

Nestačil však na všetko a Dubnica znížila skóre na 3:6 a neskôr na 5:7. V závere si vytvárala tlak a v snahe podporiť ho ďalším hráčom v poli stiahla brankára na striedačku. Trnavčania ale získali puk a potvrdili víťazstvo gólom do prázdnej brány.

Nervozita a šarvátky

V druhom zápase sa Trnave darilo viac, hralo sa v tempe so šancami na oboch stranách. Stretnutie ale vo výraznej miere poznačili vylúčenia. Dokopy až celú jeho polovicu sa hralo v nerovnovážnom stave. Napriek veľkej nervozite hráčov a množstvu oslabení ale Trnava po celý zápas viedla a opäť ho doviedla do zdarného konca.

„Stretnutie sa zlomilo za stavu 1:2, kedy sme v oslabení dokázali zvýšiť na 1:3. Za dve minúty sme využili presilovú hru a zápas sme mali pevne v rukách,“ skonštatoval po druhom barážovom zápase hlavný tréner Trnavy Jozef Fabian.

Predsa sa však našlo niečo, s čím spokojný nemohol byť. „Veľká škoda zbytočných a naivných vylúčení, musíme sa takýmto situáciam vyhýbať. Súper nás síce v oboch zápasoch prestrieľal, no my sme boli ďaleko viac efektívnejší v zakončení. Vedieme 2:0 na zápasy, cez týždeň sa znovu dôkladne pripravíme na dva domáce zápasy.“

MHK Dubnica – HK Trnava stav série 0:2

prvý zápas 5:8 (1:4, 1:2, 3:2)

Góly: 3. Luhový (Hulman), 32. Luhový (Žilka, Sysoľatin) v presilovke, 50. Žilka (Laurenčík) v presilovke, 55. Laurenčík (Žilka, Božík), 56. Sysoľatin (Tolokonnikov, Brezani) – 7. Okoličány (Mrava, Gojev), 14. Okoličány (Mrava, Keleši), 15. Kara, 17. Pulščák (Duda), 24. Okoličány (Kara, Mrava), 28. Kormilov (Kara, Hutár) v presilovke, 50. Pulščák (Miščík), 59. Duda (Miščík, Pulščák) do prázdnej brány.

druhý zápas 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Góly: 7. Jakubík (Sysoľatin) v presilovke o dvoch, 43. Bohucký (Fominych, Novák) – 2. Pulščák (Verčimák, Keleši) v presilovke, 14. Gojev (Okoličány, Mrava) v presilovke, 29. Keleši (Mrava) v oslabení, 31. Mrava (Okoličány, Kara) v presilovke, 39. Okoličány (Mrava).

zostavy tímov

Dubnica: Páleš, Gabriš – Bohucký, Ma. Božík, Lacho, Margorín, Schvandtner, Tolokonnikov – Brezani, Fominych, Ma. Haluška, Hulman, J. Jakubík, Laurenčík, Luhový, D. Novák, Saboš, Sysoľatin, F. Žilka.

Trnava: Ivanovič – M. Hutár, Gojev, Verčimák, Keleši, D. Iglovský, B. Žilinský, Šanko, Kormúth – Kormilov, Rambala, Kara – Dan. Baránek, Mrava, D. Okoličány – Pulščák, Duda, Miščík – M. Grell, A. Horváth, Dáv. Baránek.

Tretí a štvrtý zápas sú na programe v sobotu 21. marca od 14:00 hod. a v nedeľu 22. marca od 10:30 hod. na Zimnom štadióne v Trnave.

Pozrite si veľkú galériu z oboch zápasov v Dubnici.

Čítajte tiež: Dorastenci HK Trnava s netradičným tréningom: TAKTO pracujú na súdržnosti

Dorasteneckí Gladiátori dvakrát sfúkli Dubnicu
32
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM