Aktualizované Monika Hanigovská Rôzne

Pohreby zavraždeného páru: Smer-SD zrušil MDŽ v Trnave

Vládna strana Smer-SD ruší oslavy Medzinárodného dňa žien v Malom Ríme. Urobila tak pre pohreby Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka.

Ilustračný obrázok k článku Pohreby zavraždeného páru: Smer-SD zrušil MDŽ v Trnave
Zdroj: TASR

V piatok, 2. marca sa v rovnakom čase mali konať dve akcie. Prvá mala oslavovať ženy v Trnave, druhá mala vzdať spomienku na pamiatku Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, mladú dvojicu, ktorú zabili v Trnavskom kraji. Prvá spomenutá akcia sa však zrušila.

V Dome kultúry na Trojičnom námestí v Trnave mala vystúpiť o 17.00 hodine Smer-SD, aby oslávila s tamojšími ženami MDŽ. Strana však svoj program odvolala.

„Keďže dnes (2. marca -poz.red.) a zajtra (3. marca -poz.red.) sa konajú pohreby Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka, strana Smer-SD ruší počas týchto dní oslavy MDŽ v Trnave a Námestove. Podujatia budú pokračovať od nedele 4. marca 2018,“ informuje strana Smer-SD na svojom webe.

V Bratislave odštartuje na Hviezdoslavovom námestí pochod s názvom Nechceme späť 90-te! Pochod za Jana Kuciaka a Martinu Kušnírovú. V hlavnom meste Slovenska začne pochod o 17.00 hodine, pričom od 17.45 – do 18.00 hod. sa dav presunie na námestie Slobody, od 18.00 – do 18.45 hod. vystúpia rečníci. Ako informujú organizátori akcie, udalosť podporia mnohé známe osobnosti.

Tichú spomienku venujú aj Trnavčania. Podujatie s názvom Sviečka za Jána a Martinu v Trnave sa uskutoční 2. marca na Trojičnom námestí od 17.00 do 18.00 hod.

V tú istú hodinu vyjadria ľudia tichú spomienku aj v mnohých slovenských mestách. Akcia spojí Martin, Banskú Bystricu, Košice, Prešov, Pezinok, Trenčín, Púchov, Poprad, Spišskú Novú Ves, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Prievidzu ale aj zahraničné mestá ako Hong kong, Dubaj, Zürich, Madrid, Paríž, Londýn, Edinburgh, Brno a mnoho ďalších.

Smer – SD predstaví svoj program MDŽ postupne v ďalších mestách a to v Prievidzi, Nových Zámkoch, Trenčíne, Humennom, Košiciach, Nitre, Čadci, Banskej Bystrici a Senici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM