Krimi

ŠOKUJÚCE čísla z Trnavského kraja: V roku 2022 odhalili takmer 1 900 OPITÝCH vodičov!

Počet opitých vodičov na cestách Trnavského kraja medziročne stúpol.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCE čísla z Trnavského kraja: V roku 2022 odhalili takmer 1 900 OPITÝCH vodičov!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajti počas roka 2022 podrobili dychovej skúške na alkohol na cestách Trnavského kraja viac ako 180-tisíc vodičov. Pozitívny výsledok malo 1 886 osôb.

Medziročný nárast

Oproti roku predtým sa počet opitých na cestách zvýšil o 282 prípadov. Viac ako dve tretiny vodičov vrátane cyklistov nafúkali hodnotu do jedného promile. Informovala tom trnavská polícia na sociálnej sieti.

Do jedného promile alkoholu hliadky zistili u 507 motoristov a 852 cyklistov. Pod vplyvom viac ako jedného promile, čo je považované za trestný čin, prichytili pri jazde 371 vodičov a 127 cyklistov. Dychovú skúšku odmietlo 24 vodičov a päť cyklistov.

Prečítajte si tiež

Nehody s alkoholom

„Upozorňujeme najmä mladých vodičov, že po odmietnutí vykonania dychovej skúšky na alkohol na mieste alebo odberu v nemocnici nasleduje podľa zákona riešenie pre podozrenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ide o úmyselný trestný čin zapísaný v registri trestov,“ uviedla polícia.

Polícia zmapovala aj počet vodičov, u ktorých zistili počas roka 2022 alkohol pri dopravnej nehode.

„Najviac ich bolo v okrese Trnava 39 (o štyroch menej ako v roku 2021), v okrese Dunajská Streda to bolo 33 (o osem menej), v okrese Galanta 22 (o päť menej), v okrese Senica 21 (o dvoch menej), no v okrese Skalica pri 20 opitých vodičoch je nárast o deväť,“ uvádza polícia. Dve nehody, kde bol zistený alkohol u vodiča, sa skončili tragicky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM