Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Šou ako žiadna iná: Premietanie na vežu a divadlo, artisti nad námestím

Trnavská noc zážitkov prichádza len raz za rok. Nenechajte si ju ujsť. Unikátna párty v centre mesta odštartuje už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Šou ako žiadna iná: Premietanie na vežu a divadlo, artisti nad námestím
6
Galéria
Zdroj: Lovely Experience

Jedným z mnohých výnimočných momentov festivalu bude audiovizuálna inštalácia v divadle Les z netykavek. „V celej sále divadla je tma a na javisku sa deje čosi magické. Ľudia sa dotýkajú svetelných lúčov a vzniká tak melódia, akoby hrali na hudobný nástroj,“ opisuje Darina Kvetanová z organizačného tímu festivalu Lovely Expierience.

Ten prinesie do Trnavy v sobotu 25. mája pôžitok pre všetky ľudské zmysly.

Lovely Experience spája možnosti moderných technológií a výnimočný ľudský talent. Koná sa na Trojičnom námestí a za jeho organizovaním stojí tím Matúša Izakoviča. Podujatia založil ešte ako študent vysokej školy, keď si prenajal sklad s potravinami a usporiadal v ňom audiovizuálnu párty. Každý rok posúva hranice festivalu ďalej a ďalej, na fasáde mestskej veže napríklad tancovala na lanách dvojica akrobatov.

„Tento ročník festivalu je pre nás prelomový, prvýkrát v histórii prinášame interiérové inštalácie a program je doposiaľ najpestrejší,“ povedal Matúš Izakovič na tlačovej konferencii. „Inštalácie sa dotýkajú všetkých zmyslov návštevníkov, dá sa ich dotknúť, ovoňať, vidieť aj počuť, aj preto sme sobotu 25. mája pomenovali Trnavská noc zážitkov,“ dodal. Unikátnym momentom bude aj vystúpenie svetovej dídžejskej špičky.

Priamo z balkóna trnavského divadla zahrá návštevníkom Richard Durand z Amsterdamu.

Dotýkať sa povolené

Jedným z dychberúcich bodov programu bude premena mestskej veže a divadla na plátno pre 3D obraz. Toto umenie vo verejnom priestore sa volá mapping a obvykle ho sprevádza emotívna hudba.

Ako ďalej informujú organizátori, viaceré inštalácie na Lovely Experience zapoja aj fantáziu návštevníka. Create your own Touareg (Vytvor svoj vlastný Touareg) umožní ľuďom skrášliť automobil Volkswagen vlastným výberom farieb a ich kontrastov. Prostredníctvom Magenta Lovely Messengeru pošlú na mestskú vežu odkazy a v kultúrnom centre Malý Berlín si na stene miestnosti vyskúšajú interaktívnu hru.

Párty na veži

Vďaka audiovizuálnej šou Epochy si podľa organizátorov prežije obecenstvo na Trojičnom námestí tie najväčšie zážitky. V šou účinkuje spevácky zbor, viaceré tanečné zoskupenia aj akrobati. Po tejto emotívnej bodke si budú návštevníci do rána vychutnávať hudbu svetových dídžejov. Z Holandska do Trnavy dorazí DJ Richard Durand, z Maďarska DJ Ialaz, zo Spojeného kráľovstva si na Slovensko odskočí Conducta, Českú republiku bude zastupovať Moscalus a domácu slovenskú scénu dídžeji Lixx a Stame.

Festival berie ohľad na obyvateľov mesta, pôjde preto o Silent party, hudbu si ľudia vychutnajú so štýlovými slúchadlami na ušiach.

S takýmto luxusným hudobným sprievodom budú môcť až do polnoci vystúpiť na mestskú vežu a vychutnávať si pohľad na nočné mesto. Počet slúchadiel je na túto časť programu i na vnútorné inštalácie obmedzený, preto si treba čo najskôr zarezervovať vstupenky.

Foto: ilustračné

Lovely Experience
6
Galéria
Zdroj: Lovely Experience
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM