Kultúra Rôzne

Trnavu rozžiari multimediálna šou: Účastníkov privíta desaťmetrový hologram

Multimediálny a multižánrový festival Lovely Experience prinesie pôžitok pre všetky zmysly. Návštevníkov čakajú inštalácie na námestí aj v divadle.

Zdroj: YouTube.com

Festival Lovely Experience sa uskutoční v Trnave v sobotu 25. mája. Podľa jeho organizátorov prinesie pôžitok pre všetky zmysly. Odohrá sa na Trojičnom námestí i v Divadle Jána Palárika (DJP), ktoré sa v tomto roku stalo partnerom podujatia. Účastníkov bude vítať desať metrov vysoký hologram.

„Tento ročník je pre nás prelomový, prvýkrát prinášame interiérové inštalácie a pripravený program je doteraz najpestrejší,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Matúš Izakovič.

Lovely Experience ponúkne vystúpenia svetových dídžejov, z Holandska do Trnavy dorazí Richard Durand, z Maďarska dídžej Ialaz, z Veľkej Británie Conducta. Ich produkciu si vychutnajú návštevníci počas večernej a nočnej silent party – tichej diskotéky, keď bude hudbu počuť iba v slúchadlách.

Popritom účastníkov čakajú viaceré inštalácie na námestí, dve aj priamo v divadle. „V divadelnom štúdiu to budú Limity, na hlavnom pódiu Les netýkaviek. Veľmi sa z neho tešíme, bude do výšky šiestich metrov,“ uviedla riaditeľka DJP Zuzana Šajgalíková. Podľa Izakoviča má festival v zálohe ešte dve prekvapenia. „Inštalácie sa dotýkajú všetkých zmyslov návštevníkov, dá sa ich dotknúť, ovoňať aj počuť, aj preto sme sobotu 25. mája pomenovali ako Trnavská noc zážitkov,“ dodal.

Do povedomia širšej verejnosti Trnavy, ktorá sa na Lovely Experience môže bezplatne zúčastniť na jeho začiatku, vošiel festival prostredníctvom mappingu – premietania na verejné budovy.

V tomto roku spoja takto mestskú vežu a fasádu divadla. „Na divadlo budeme premietať zhruba o 20:30 300 v­yfarbených makiet fasády divadelnej budovy, ktoré sme dostali od trnavských školákov,“ povedal Izakovič. Organizátori festivalu distribuovali makety do trnavských škôl a podľa Izakoviča sa vrátili „úžasné dielka“. Najlepšie budú premietať v krátkych sekvenciách, deti ale nevedia, ktoré hodnotiaca komisia vybrala. Zhruba o 21:20 príde na rad 3D premietanie na mestskú vežu.

Okrem toho je v programe vystúpenie akrobatov na lane ponad Trojičné námestie, súčasťou budú aj viaceré tanečné čísla.

Pred večerným programom sa na námestí uskutočnia pre záujemcov, rovnako do slúchadiel, prednášky na témy Ako nakupovať normálne, Spánkom k úspechu v práci aj v živote, Tvoja cesta v správnych topánkach, Od pasivity k zážitku či vzostupy a pády pri organizácii víkendového festivalu.

Podľa Izakoviča aktuálne nepriaznivé počasie organizátorov nemôže zaskočiť, pre mokrý variant majú zabezpečenú športovú halu. „Lovely Experience sa začal pred niekoľkými rokmi ako malý festival v Trnave. Napriek mnohým ponukám z iných miest s ním v Trnave aj zostaneme,“ dodal Izakovič. Mesto podujatie finančne podporuje aj prostredníctvom participatívneho rozpočtu.

Predstavenie programu festivalu Lovely Experience
4
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM