Futbal

Spartak na prahu veľkého úspechu: Ľubľana vo viacerých problémoch, VIDEO

Futbalisti Spartaka Trnava majú všetko vo svojich rukách proti Olimpije Ľubľana. „Andelom“ nahráva viacero problémov slovinskeho klubu. Takto sa vyjadrili pre zápasom tréneri.

Ilustračný obrázok k článku Spartak na prahu veľkého úspechu: Ľubľana vo viacerých problémoch, VIDEO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava podriadili veľkému úspechu, ktorým by bol postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/2019, úplne všetko.

Spartakovci sú odhodlaní dokončiť svoju púť v pohároch postupom medzi európsku elitu. Stretnutie povedie ako hlavný rozhodca Luca Banti z Talianska, zápas vysiela RTVS na Dvojke.

Futbal je krásny, ale aj krutý

Trnavčania majú všetko vo svojich rukách. Disponujú dostatkom sebavedomia predovšetkým po vyradení Legie Varšava ešte v 2. predkole Ligy majstrov, ale aj vďaka vyrovnaným duelom s Crvenou Zvezdou Belehrad, hoci práve táto konfrontácia ich napokon odsunula do bojov v druhej najprestížnejšej klubovej súťaže.

„Chcem vás upozorniť, aby ste sa neunáhlili s gratuláciami. Nie je totiž k čomu gratulovať. Futbal vie byť krásny, ale aj krutý. Sme len na polceste, pred nami je nesmierne ťažký domáci zápas,“ upozorňoval Látal po prvom dueli na Štadióne Stožice, v ktorom Spartak triumfoval 2:0.

Vo štvrtok ich bude hnať dopredu už niekoľko dní vypredaný Štadión Antona Malatinského, najpodstatnejší je však dvojgólový náskok z prvého zápasu.

V Slovinsku sa Trnavčania pustili do súpera s vervou, strelili úvodný gól z pokutového kopu zásluhou Mareka Bakoša, no potom prišlo vylúčenie Martina Tótha, ktorý pre to bude v odvete v „červeno-čírnom“ orchestri chýbať. V oslabení však opäť Bakoš vymyslel prihrávku na Erika Jirku, ktorú domáci kapitán Branko Ilič pod tlakom poslal do vlastnej siete. Útočník Spartaka, ktorý prišiel v priebehu EL do Trnavy z Plzne, rovnako dobre pozná nástrahy dvojzápasov.

„Je dobré, že sme strelili u súpera góly. Máme za sebou prvý krok, ktorý sa nám vydaril, ale do odvety musíme ísť s úplne čistou hlavou,“ povedal Bakoš. Tréner slovenského majstra už po zápase v Ľubľane upozorňoval, že dá domácu fortunaligovú previerku s Ružomberkom bokom a slovo dodržal. Príležitosť dostali náhradníci a tí vybojovali na domácom ihrisku bod za bezgólovú remízu. „Deľba bodov je spravodlivá, remízu berieme. Teraz sa sústredíme na veľmi dôležitý štvrtok,“ povedal Látal pre klubový web.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Olimpija a jej problémy

Olimpija sa naopak na odvetu naladila víťazne, na ihrisku Domžale vyhrala v ligovom zápase 2:1. O jej góly sa postarali Rok Kronaveter a Andres Vombergar. Druhý z nich však trnavskú defenzívu vo štvrtok trápiť nebude, pretože ho predchádzajúci tréner Ľubľany nenapísal na súpisku pre poháre UEFA. To platí aj pre trojicu Haris Kadrič, Mladen Kadrič a Jucie Lupeta. Nálade v tíme neprospela ani výmena trénera, ktorá sa udiala po výhre Trnavy pred týždňom. Vedenie klubu odvolalo z funkcie Aleksandara Lintu, jeho funkciu dočasne prebral Safet Hadžič. Ten povedie tím aj vo štvrtkovej odvete, ale od 3. septembra ho nahradí 48-ročný Zoran Barišič, ktorý bude už deviaty tréner v klube od roku 2015.

„Nemôžem byť spokojný, pretože máme pred sebou náročnú úlohu a pomerne dosť problémov. Ja jednoducho nemôžem pochopiť, čo mali v pláne moji predchodcovia a ako si predstavovali, že môžeme Spartak zdolať, keď v Trnave nebudeme mať k dispozícii klasického útočníka. Na zozname je len Ivan Lendrič, ktorý po dlhej prestávke stále nie je pripravený na taký náročný zápas,“ povedal Hadžič pre slovinský denník Delo.

Pre „andelov“ tak hrá aj nálada v kabíne, v tej trnavskej je rozhodne lepšia atmosféra. „Veľmi sa tešíme. Môže to byť v našich kariérach pozitívny krok. Okrem Bakoša s Grendelom si skupinu jednej či druhej európskej súťaže nikto z nás nezahral. Bolo by krásne po toľkých rokoch urobiť takýto úspech nielen pre klub, ale tiež slovenský futbal. Urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli. Nebude to ľahké, majú nepríjemných hráčov. Môže prísť červená karta a opäť sa všetko začne vyvíjať inak. Očakávame, že na nás vybehnú, aby čo najskôr skórovali a prinavrátili si šancu. Keď budeme hrať tímovo, agresívne, strelíme gól, verím, že ich to psychicky nalomí a uspejeme,“ povedal brankár Martin Chudý pre klubový web.

Článok pokračuje pod videom!

Zdroj: Dnes24.sk

Tréner Ľubľany Safet Hadžič na tlačovej konferencii pred zajtrajším odvetným zápasom Play off Európskej ligy medzi FC Spartak Trnava a NK Olimpija Ľubľana. V Trnave, dňa 29. augusta 2018. Preklad videa: „Spartak je disciplinovaný tím, hrá veľmi dobre v obrane a je ťažké prebiť ich defenzívny blok. Ale my sme sa prišli pobiť o postup.“

Zdroj: Dnes24.sk
FOTO: Tlačová konferencia pred zápasom Spartak Trnava a Olimpija Ľubľana
6
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM