Futbal

Spartak už nepočíta s Paurom a Ristovskim: Do klubu prichádza nová POSILA

Krátko po skončení ligovej sezóny Spartak pokračuje s prípravami na tú nasledujúcu. Klub predstavil zmeny v kabíne.

Ilustračný obrázok k článku Spartak už nepočíta s Paurom a Ristovskim: Do klubu prichádza nová POSILA
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalista Roman Procházka sa dohodol na pokračovaní zmluvy s Trnavou a dres Spartaka bude obliekať aj v budúcej sezóne. Klub naopak nepočíta s Milanom Ristovskim a Jakubom Paurom napriek tomu, že obaja majú platné zmluvy.

Procházka odohral z Trnavu doposiaľ 236 zápasov, v ktorých nastrieľal 25 gólov. „Som rád, že môžem pokračovať vo svojej kariére v Spartaku. Je to moja srdcová záležitosť a ťažko si viem predstaviť, že by som hral ešte v inom klube. Verím, že budem osožný pre mužstvo na ihrisku aj mimo neho,“ povedal hráč pre oficiálny web klubu.

Ďalšie zmeny

Tréner Michal Gašparík má záujem aj o zotrvanie Martina Bukatu a Ľuboša Kamenára, ktorým sa končia kontrakty. Podľa informácií z webu Spartaka sú obaja hráči s klubom dohodnutí a po návrate z dovolenky podpíšu zmluvu.

V Trnave už nebudú pokračovať Matej Čurma, Alex Iván, Dyjan Azevedo a Kyriakos Savvidis. Realizačný tím tiež nepočíta ani so štvoricou hráčov, ktorí boli v uplynulej sezóne na hosťovaniach v iných kluboch – Gergely Tumma, Kelvin Boateng, Kenneth Ikugar a Samuel Benovič. Tréneri pri skladaní kádra na novú sezónu nepočítajú ani s dvojicou Milan Ristovski a Jakub Paur, ktorí si napriek platnej zmluve môžu v nadchádzajúcom prestupovom období hľadať iné pôsobisko.

Srbský futbalista Filip Bainovič prestúpil z Trenčína do Spartaka Trnava. Tretí tím Fortuna Ligy z nedávno skončenej sezóny o tom informoval na oficiálnej stránke.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar hral v minulosti v kluboch Rad, Zarkovo, Radnik a má skúsenosti aj z Crvenej Zvezdy Belehrad. Srbsko reprezentoval v mládežníckych kategóriách. Pred príchodom do Trenčína pôsobil v poľskom klube Górnik Zabrze.

Každý by bol rád

Každý na Slovensku vie, aký veľký je to klub. Každý hráč by bol rád, keby tu mohol hrať, na takomto štadióne a pred takýmito fanúšikmi. Bol som už vlani na finálovom zápase v Bratislave a viem aj to, že klub oslavuje v tomto roku svoju storočnicu. To samo o sebe je veľké plus a ukazuje to, že Spartak je už sto rokov na vysokej úrovni a som veľmi šťastný, že tu môžem byť,“ povedal Bainovič po podpise zmluvy so Spartakom.

V tíme sa stretne aj so svojím spoluhráčom Philipom Azangom, ktorý sa dohodol s Trnavou počas zimnej prestávky. Počas kariéry hral aj s Romanom Procházkom: „Hral som aj s inými hráčmi, ktorí tu pôsobili. Okrem Procházku aj s Erikom Jirkom a Martinom Chudým. So všetkými sme boli veľmi dobrí kamaráti a od nich som vedel, aký je Spartak klub. Spomínali ako tu bolo pekne, keď vyhrali titul a odporučili by mi to.“ Bainovič bol v Trenčíne spolu s Arturom Gajdošom najlepším strelcom mužstva, keď zaznamenali po 6 gólov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM