BTW Správy Samospráva

Tak predsa! Trnavské kúpalisko Castiglione bude počas leta otvorené

Mestská plaváreň na Zátvore bude pre verejnosť otvorená už od pondelka 15. júna.

Ilustračný obrázok k článku Tak predsa! Trnavské kúpalisko Castiglione bude počas leta otvorené
Zdroj: Mesto Trnava

Kúpalisko Castiglione na Ulici Juraja Slottu bude otvorené od 1. júla. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

Po zdržaní spôsobenom pandémiou koronavírusu sú už prípravy na novú sezónu v plnom prúde. Prevádzka bude fungovať v súlade s aktuálnymi usmerneniami súvisiacimi s prevenciou ochorenia COVID-19.

Súčasťou kúpaliska s kapacitou kúpaliska 1 500 návštevníkov je veľký plavecký bazén, detské bazény, volejbalové ihrisko a prevádzka občerstvenia.

Počas júla je kúpalisko otvorené od 9.00 do 20.30, v auguste medzi 9.00 a 19.00 hod.

Plaváreň Zátvor

Už od pondelka 15. júna sa budeme môcť osviežiť aj v mestskej plavárni na Zátvore.

„Plaváreň býva obvykle v júli zatvorená kvôli technologickej prestávke, tú sme však tento rok presunuli na máj, aby sme mohli mať otvorené počas celého leta,“ povedal Peter Pčolka, poverený riadením Správy kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava. Otváracie hodiny pre verejnosť a cenník sú zverejnené na stránke sprava.trnava.sk.

Kamenáč

Prírodný bazén v Kamennom mlyne tento rok nebude v prevádzke. Z technologického hľadiska v ňom nie je možné dodržať sprísnené hygienické požiadavky na prevenciu šírenia koronavírusu.

„Aby kúpalisko mohlo čím skôr plynulo zabezpečovať kvalitu vody a poskytovalo návštevníkom služby na úrovni 21. storočia, mestská samospráva už pripravuje podklady na jeho rekonštrukciu,“ oznámila Majtánová.

Areál kúpaliska však bude počas leta sprístupnený. Kto si bude chcieť zašportovať alebo zorganizovať s priateľmi piknik či grilovačku, môže zavítať práve sem. Na schladenie tento rok poslúžia aspoň sprchy a v prevádzke budú aj toalety.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM