Júlia Vargová Hokej Šport

Tesná prehra na domácom ľade: Trnava po dobrom zápase podľahla Žiline

Slovenská hokejová liga mala v stredu na programe zápasy 14. kola, trnavskí Gladiátori sa nastúpili proti MsHK Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Tesná prehra na domácom ľade: Trnava po dobrom zápase podľahla Žiline
Zdroj: HK Gladiators Trnava

Po nádejne vyzarajúcom zápase si hokejisti HK Gladiators Trnava na svoje konto pripísali ďalšiu prehru. S desiatimi bodmi tak ostávajú na poslednom, desiatom mieste tabuľky.

Súper vstúpil podľa oficiálneho klubového webu do zápasu aktívnejšie. „Už po dvoch minútach hry si dokázali hostia vypracovať prvú presilovú hru v zápase, ktorú však nedokázali využiť. Po početnej výhode sa hra vyrovnala, hral sa rýchly hokej zo strany na stranu,“ opisujú Gladiátori.

„V desiatej minúte zápasu si Trnavčania pripravili sľubnú šancu no tlak na gól nepretavili ani, Klučiar ani z dorážky Jurák. Minútu do konca prvej tretiny, keď si už trnavské tribúny mysleli, že do kabín sa pôjde s nerozhodným stavom, prestrelil pozorného brankára hostí Klučiar a domáci šli do vedenia: 1:0,“ uvádza HK Gladiators Trnava.

Ako uvádza trnavský hokejový klub, hostia vstúpili do druhej tretiny opäť veľmi aktívne a robili problémy domácej obrane. „Po necelých troch minútach hry druhej tretiny si vypýtali faul, v hre sa pokračovalo a v avizovanej výhode sa pohotovo presadil Rahák: 1:1,“ uvádza HK Gladiators Trnava na svojej stránke.

Následne sa Žilinčania dostali do dvoch brejkových situácií, v ktorých najprv Dlugoš skóroval na 1:2 a následne strelou prudko nad lapačku Ivanoviča aj Dubeň na 1:3. Domáci tak do kabíny po druhej tretine odchádzali s dvojgólovým mankom.

V tretej tretine sa domáci snažili vyrovnať, no dlho sa im nedarilo. „Znížiť sa Trnave podarilo až tesne pred záverom. opäť sa krásnou strelou z prvej pri presilovej hre presadil Klučiar: 2:3,“ opisujú Gladiátori z Malého Ríma.

„Následná power play gladiátorov už zmenu stavu nepriniesla. Strelecky to skúšal Ševčík a napokon aj v poslednej sekunde po buly obranca Vidovič. Hostí však podržal spoľahlivý brankár Mikoláš. Trnava si teda na svoje konto pripísala prehru 2:3,“ dodáva HK Gladiators Trnava. Ďalší domáci zápas je na pláne budúci týždeň v stredu proti Topoľčanom.

HK Gladiators Trnava – MsHK Žilina 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Trnava: Brucháč (Ivanovič)- Mrázik, Jakáb, Kormúth, Vidovič, Klein, Burian- Kučiar, Hrbáčik, Jurák, Kamenický, Beták, Marguš, Hudec, Schmidt, Mrava, Ibolya, Ševčík, Bobál.

Žilina: Mikoláš(Cigánik)- Surán, Dubeň, Coma, Dlugoš, Pišoja, Housa, Rehák, Kováčik – Chlepčok, Minárik, Markovič, Rehák, Húževka, Ondruš, Macek, Prašil, Zahradník.

Góly: 19:20 Klučiar(Kormúth, Jurák);58:57 Klučiar(Vidovič, Jurák)- 22:53 Rehák(Chlepčok); 34:52 Dlugoš (Markovič, Chlepčok); 46:46 Dubeň(Záhradník, Ondruš)

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

1. Bratislava 33
2. Topoľčany 31
3. Spišská Nová Ves 29
4. Martin 26
5. Dubnica 25
6. Skalica 21
7. Levice 20
8. Žilina 18
9. Považská Bystrica 12
10. Trnava 10

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM