Monika Hanigovská Kultúra

Trnava bola vždy magnetom režisérov: V centre sa nakrúcal Jozef Mak, FOTO

Malý Rím bol vždy akýmsi lapačom režisérov. Najnovšie sa u nás nakrúcal film, ktorý vychádza z motívov známeho románu. Pozrite si fotky z nakrúcania!

Ilustračný obrázok k článku Trnava bola vždy magnetom režisérov: V centre sa nakrúcal Jozef Mak, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Malý Rím bol a bude vždy v hľadáčiku režisérov pre svoje malebné lokality. Už v minulosti sa v Trnave nakrúcala napríklad dramatická snímka z roku 2016 s názvom Agáva, rozprávka Zázračný nos (2016), Štvorylka (1955), Jeden deň pre starú paniu (1966), Ružové sny (1977) či napríklad priam ikonický film Posledná bosorka (1956).

Trnava sa mihla aj vo filmoch ako Drevená dedina (1954), Čisté ruky (1963), Námestie svätej Alžbety (1965) ale aj napríklad v snímke Lampáš malého plavčíka (1984).

Najnovšie si budeme môcť Trnavu vychutnať v pripravovanom televíznom filme s názvom Jozef Mak, podľa známeho románu Jozefa Cígera Hronského, ktorý sa natáčal aj u nás. Filmový štáb sa premiestnil na ulicu M. Schneidra Trnavského a na Námestie sv. Mikuláša, kde na chvíľu vytvorili dobové kulisy.

Nového stvárnenia sa ujal Rasťo Šesták a Peter Bebjak. Príbeh o „človeku milión", by sme podľa RTVS mali vidieť čoskoro. „Filmová novinka by sa mala dostať k divákom ešte tento rok,“ informuje o tom RTVS.

V hlavnej úlohe sa predstaví 27-ročný Dávid Hartl, ktorého diváci mohli vidieť v snímkach ako Malá Ríša, Ostrým nožom, Trhlina, Únos a Nedodržaný sľub. Vo filme, ako informuje ďalej RTVS, si zahrá aj Judit Bárdos, Diana Mórová, Judita Hansman, Tomáš Maštalír či Alexander Bárta.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM