Futbal

Trnava sa lúči s Európskou konferenčnou ligou: Hráči cítia, že mohli dokázať VIAC

Futbalisti Spartaka Trnava sa druhý rok po sebe rozlúčili s Európskou konferenčnou ligou v 3. predkole. Rakówu Čenstochová nedokázali dať v dvojzápase ani gól a po domácej prehre 0:2 prehrali aj u súpera 0:1.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa lúči s Európskou konferenčnou ligou: Hráči cítia, že mohli dokázať VIAC
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Poľský klub rozhodol o svojom víťazstve v 68. minúte gólom ukrajinského útočníka Vladyslava Kočergina.

Neskrýva sklamanie

„Dvojgólový náskok sa ťažko doháňa, ale jeden gól sme streliť mohli. Dostali by sme ich pod tlak, čo sa nám nepodarilo, a tak z európskych súťaží odchádzame. Mám pocit, že sa cez tohto súpera dalo prejsť, no pokazili sme si to v prvom zápase,“ zhodnotil duel obranca Matej Čurma.

Víťaz Slovenského pohára nebol proti poľskému vicemajstrovi favoritom, no hráči Spartaka cítia, že mohli dokázať viac.

„Postavili sme dvoch útočníkov, chceli sme hrať nátlakovú hru. Prišla tam situácia Rista, ktorú sme mohli a mali využiť. Keby sme vyhrávali 1:0, určite by ten zápas vyzeral inak, Raków by nebol až taký sebavedomý. V Európe nemáte toľko šancí, ako v našej lige. Prídu dve-tri a musíte ich premeniť. Tie naše dve boli dosť veľké, aby sme ten gól strelili. Keď si teraz premietneme oba zápasy, postup bol reálny. Dalo sa s nimi hrať, každého musí výsledok hnevať,“ neskrýval sklamanie kapitán tímu Martin Mikovič.

Prečítajte si tiež

Rozhodlo sa doma

Zverenci trénera Michala Gašparíka sa zhodli, že rozhodujúce momenty dvojzápasu prišli v prvom meraní síl na Štadióne Antona Malatinského. „Do gólu Rakówa sme mali vyloženejšie šance, ktoré sme mali premeniť. Dvojzápas sa nerozhodoval tu, ale u nás doma. Prehrali sme 0:2 po našich chybách. Tu sme už išli do vabanku. Nedokázali sme streliť prvý gól a preto sme prehrali,“ konštatoval obranca Kristián Koštrna.

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Gratulujem Rakówu k postupu. Vedeli sme, že nebudeme mať veľa gólových príležitostí. Sústredili sme sa na to, aby sme premenili prvú. V 30. min však Ristovski neuspel. Za stavu 0:1 by bolo všetko otvorené, bola to najväčšia šanca v prvom polčase. V druhom sme chceli prestriedať a viac tlačiť. Jednu šancu sme mali. Pokiaľ však proti takémuto súperovi nie ste efektívni, tak nemôžete postúpiť. Postup sme si prehrali v prvom zápase. Jedna vec, je že súper má lepší káder, ale my vieme hrať aj s ťažšími protivníkmi. Potrebovali sme však byť efektívni a to sme neboli v oboch dueloch.“

Matej Čurma, obranca Trnavy: „Chceli sme čo najdlhšie udržať stav 0:0. Darilo sa nám to. Mali sme v pláne dať gól a dostať Raków pod tlak, no to sa nám nepodarilo. Keby sme premenili šance, bol by to úplne iný zápas.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM