BTW Správy Samospráva

Trnava sa o nás postará aj po smrti. Mesto preberá cintorínske služby

Trnavské pohrebiská od 1. júna bude spravovať Mesto Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa o nás postará aj po smrti. Mesto preberá cintorínske služby
Zdroj: TASR

Kancelária správy pohrebísk pritom ostáva na svojom pôvodnom mieste na cintoríne na Kamennej ceste 1. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Čo z toho vyplýva pre občana?

„Mesto ohľadne cintorínskych služieb doteraz organizovalo len smútočné obrady pri občianskych pohreboch, teraz už na seba preberáme komplexnú agendu v tejto oblasti s jasným cieľom skvalitnenia služieb občanom,“ povedal primátor Trnavy Peter Bročka.

Správa pohrebísk, ktorá patrí pod novovytvorený odbor komunálnych a cintorínskych služieb Mestského úradu v Trnave, bude podľa Majtánovej zabezpečovať nájomné zmluvy na hrobové miesta, výkopy hrobov a exhumácie. K tomu bude riešiť aj prenájmy obradnej miestnosti, správu a údržbu pohrebísk a domov smútku a taktiež povolenia na vstup do pohrebísk pre kamenárske služby.

„V kancelárii sa bude platiť v hotovosti i kartou, prípadne bankovým prevodom na základe vystavenej faktúry,“ dodala hovorkyňa.

Kontakty na správu pohrebísk

Do kancelárie správy pohrebísk sa dovoláte na čísle 0915 972 311, správcu pohrebísk je možné kontaktovať na čísle 0918 800 448. Ú­radné hodiny pre verejnosť sú v pondelok a stredu od 8:00 do 12:00, v piatok do 12:00. V utorok a štvrtok je nestránkový deň, vybavia len urgentné prípady.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM