Monika Hanigovská Rôzne Iné športy

Trnaváci uspeli v ďalekej Číne: Medailová žatva na Majstrovstvách sveta vo wushu

Parádny úspech! Aj tak sa dá nazvať pôsobenie Trnavčanov na Majstrovstvách sveta. Z Číny priniesli domov dovedna päť vzácnych medailí.

Ilustračný obrázok k článku Trnaváci uspeli v ďalekej Číne: Medailová žatva na Majstrovstvách sveta vo wushu
2
Galéria
Zdroj: Wu shu klub Trnava

Robia Trnave výborné meno. 7. ročník Majstrovstiev sveta v tradičnom wushu, ktorý sa konal 7. – 12. novembra v čínskom Emeishane, bol pre Wu shu klub Trnava úspešný. Na tohtoročnom bojovom poli sa zúčastnili v zastúpení tamojšieho trnavského klubu reprezentanti Ján Hargaš, Filip Bartoš a Marián Susedka.

„Majstrovstvá sveta v každom športe možno zaradiť k vrcholom kariéry, preto sme hrdí, že Trnavčania v silnej konkurencii, vyše 1300 súťažiacich zo 60 krajín, získali dve strieborné a tri bronzové medaily, za formy bez zbrane aj so zbraňou,“ povedal pre náš spravodajský portál Mário Kitta z trnavského Wu shu klubu.

Úspechom chcú motivovať

Trnavský klub chce dosiahnutými úspechmi motivovať trnavských záujemcov o tento bojový šport. „Veľká vďaka patrí Slovenskej asociácii čínskeho wushu a trénerom Edovi Urbanovičovi, Lubovi France a Petrovi Cuninkovi, ktorí majú veľký podiel na týchto fantastických úspechoch a zároveň dúfame, že táto správa bude motiváciou pre záujemcov tohto športu a radi privítame všetky vekové kategórie na niektorých našich tréningoch,“ dodal. Záujemcov uvítajú v Trnave, na na Mozartovej 10.

Čínské bojové umenie wushu charakterizuje samotný význam tohto slova. Wushu sa skladá z dvoch znakov, teda „Wu“ – znak 武, znamená bojový, vojenský, či dokonca chrabrý a „Shu“ – znak 术, v preklade značí pojem zastaviť. Znázorňuje dlhú vojnovú zbraň. Spojením oboch znakov vznikne významovo slovo „bojové umenie, které zastaví vojnu“. Toto bojové umenie však v sebe zahŕňa rôzne štýly a školy.

OBRAZOM: Trnavčania prerazili v Číne na Majstrovstvách sveta vo wushu
2
Galéria
Zdroj: Wu shu klub Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM