Iné športy Šport

Trnavčan Katrenčík so svetovým rekordom: Na MS v silovom trojboji ukázal výbornú formu

Má len 26 rokov a môže sa pochváliť novým svetovým rekordom vo svojej kategórii. Andrej z Trnavy sa zapísal do WUAP na majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčan Katrenčík so svetovým rekordom: Na MS v silovom trojboji ukázal výbornú formu
Zdroj: TASR

Maďarský reprezentant Gábor Bencze (124 kg) zvíťazil na WUAP majstrovstvách sveta v silovom trojboji v Trnave, keď nadvíhal 892,5 kilogramu. V drepe zvládol 345 kg, v tlaku na lavičke 215 kg a v mŕtvom ťahu 332,5 kg.

Na druhom mieste skončil s celkovým výkonom 880 kg Radovan Ondričko, ktorý bol zároveň najlepší spomedzi slovenských pretekárov. Pozoruhodné čísla dosiahol 123,3 kg vážiaci Slovák najmä v drepe, kde výkonom 370 kg prekonal vo svojej vekovej (28) a váhovej kategórii svetový rekord.

Andrej Katrenčík (26) z Trnavy dosiahol v silovom trojboji hranicu 800 kg a môže sa pochváliť novým svetovým rekordom vo svojej kategórii za 210 kg v tlaku na lavičke.

Očakávajú ešte lepšie výkony

„Súťaže v silovom trojboji sme ukončili vo štvrtok. V nasledujúcich dňoch pokračujeme iba v jednotlivých súťažiach – v mŕtvom ťahu a tlaku na lavičke. V samostatných disciplínach budú výkony určite ešte lepšie, pretože nastúpia špecialisti, ktorí prípravu smerujú len na konkrétnu disciplínu. Očakávame preto ešte lepšie výkony,“ uviedol prezident Svetovej federácie silového trojboja (WUAP) Rudolf Siska v tlačovej správe.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM