Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, urobte si plány na tento týždeň: Prehľad trnavských podujatí

Zažeňte nudu a vyberte si z niekoľko zaujímavých podujatí. V Trnave odštartujú kultúrne i športové akcie ale aj Deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, urobte si plány na tento týždeň: Prehľad trnavských podujatí
Zdroj: TASR

Smutné jazyky + diskusia s tvorcami

23. januára o 19.00 hod., Kultúrne centrum Malý Berlín, Štefániková, Trna­va

Dokumentárny film o Karpatských Nemcoch na Slovensku oživuje zabudnutej kapitoly našich dejín a prináša dôkaz, že „oficiálny“ dejepis je o niečom inom, než to, čo mnohí ľudia na Slovensku naozaj prežili. Film Smutné jazyky mapuje rôzne podoby nemeckého jazyka u nás a cez optiku jazykovej situácie približuje ideologicky a kultúrne komplikované a zaujímavé dedičstvo nemeckej menšiny na Slovensku v 20. storočí. Diskusie po premietaní sa zúčastnia režisérka filmu Anna Grusková a germanista Jozef Tancer.

Hokejový zápas

23. január o 17.30 hod., ZŠ Trnava

Na trnavskej ľadovej ploche sa stretne HK Gladiators Trnava vs. HK Skalica počas 41. ligového kola.

DOD na Trnavskej univerzite

23. január od 09.00 do 14.00 hod., Trnavská univerzita v Trnave, Hornopotočná 23

Trnavská univerzita pozýva na Deň otvorených dverí. Vítaní sú aj neštudenti. Organizátori pripravili pútavé prednášky, diskusie aj divadelné predstavenie. Viac informácii o programe TU.

Kam z kanapy

24. januára o 17.00 hod., Knižnica Juraja Fándlyho, Trnava

Na svoje si počas týždňa prídu aj milovníci literatúry. V Knižnici Juraja Fándlyho sa uskutoční prezentácia štvrtej básnickej zbierky známeho trnavského autora Benjamína Škreka. Podujatie v rámci cyklu Trnavské kontexty.

Divadlo: Časostroj

25. januára 2019 o 18.00 hod., Divadlo Jána Palárika, Trnava

V Trnave sa predstaví pohybovo-tanečné stvárnenie na tému cestovania v čase. Študenti navštívia múzeum a pri prezeraní si postáv jednotlivých období dejín ľudstva v nestráženej chvíli ukradnú postave Sherlocka Holmesa staré vreckové hodiny. Čas sa s nimi zahrá a prenáša ich od obdobia praveku až po ďalekú budúcnosť. Mladí ľudia sa počas putovania časom stávajú svedkami rôznych historických udalostí, zažívajú nejedno dobrodružstvo a pochopia, že sa môžu vrátiť do prítomnosti až keď vrátia hodinky. Ako informuje organizátor podujatia, divákom sa predstavia žiaci Súkromného tanečného konzervatória Dušana Nebylu v Trnave a skupina kupina artistov RecirkUs z Bratislavy a Tomáš Kramár z Divadla Z malého Ríma.

Volejbalový sviatok

26. január od 19.00 hod., Mestská športová hala, Rybníková ul., Trnava

Povzbuďte trnavské volejbalistky. HIT UCM Trnava sa počas víkendu predstavia v tamojšej športovej hale, keď sa v sobotu v II. časti extraligy postavia proti VK Prešov.

Tančiareň pre seniorov

27. január od 16.00 do 20.00 hod., Trnavský dvor na Zelenečskej ulici 16, Trnava

Na svoje si počas týždňa prídu aj skôr narodení Trnavčania. Do tanca zahrá Duo Expres. Ako informuje mesto Trnava, vstup je bezplatný a kapacita je obmedzená na 100 miest. Termíny počas celého roka si môžete potrieť TU.

Umenie vraždy

27. január o 19.00 hod. Dom kultúry, Trojičné námestie, Trnava

V Trnave si budete počas tohto týždňa vychutnať ďalšiu divadelnú lahôdku. V Malom Ríme sa predstaví súčasná hra amerického autora Joa DiPietra s názvom Umenie vraždy, ktorá zavedie návštevníkov do výstredného umeleckého sveta, v ktorom je v mene umenia dovolené čokoľvek.

Ľadová Sezóna 2

27. január o 13.30 hod., Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Na svoje si prídu aj naši najmenší v animovanom príbehu s názvom Ľadová Sezóna 2. Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína pre neho a pre celú partiu kamarátov zo severu tá pravá Ľadová sezóna, sezóna plná dobrodružstva a zábavy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM