Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, urobte si plány na tento týždeň: Zaujímavé podujatia v Malom Ríme

V Trnave si počas týždňa môžete skočiť na niekoľko zaujímavých podujatí. Mesto láka na bezplatné prehliadky, kultúru, šport ale aj tanec pre skôr narodených.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, urobte si plány na tento týždeň: Zaujímavé podujatia v Malom Ríme
Zdroj: Trnava Tourism

Hokejový zápas

20. februára o 17.30 hod., ZŠ Trnava

Športový zážitok si môžete dopriať aj pri hokejovom zápase. Na domácom trnavskom ľade nastúpi domáce hokejové mužstvo HK Gladiators Trnava proti HK ‘95 Považská Bystrica.

Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch

21. februára o 10.00 hod., Divadlo Jána Palárika, Trnava

Trojdejstvová veselohra je osnovaná na dobrodružstve predstieranej identity, takmer ako v naivnej mydlovej opere. Vítanie mladého baróna Ľudovíta Kostrovického, potencionálneho ženícha sa deje vo výraznom erotickom napätí. Mladý barón si vymení rolu so svojim priateľom a predstiera, že je inžinier. Falošná identita je v hre zdrojom viacerých komických výstupov a niekedy aj dobrodružných ľúbostných avantúr, ktoré napriek zdanlivo neriešiteľným konfliktom spejú k zmiereniu, ba až nezadržateľnému happyendu.

Trnavské železnice

21. februára o 17.00 hod. v Knižnici Juraja Fándlyho

Počas týždňa si na svoje prídu milovníci železníc. V Knižnici Juraja Fándlyho sa uskutoční beseda s Markom Englerom nielen o najnovšej knihe Bohuša Kráľoviča, ktorý bol neúnavný zberateľ a obdivovateľ histórie železnice v Trnave.

Cestopis výpravy o Thajsku

21. februára o 19.00 hod., v Amfik cafe, Trnava

V rámci medzinárodného dňa cestovania a turizmu si môžete vychutnať v Malom Ríme cestopis s názvom Cestopis výpravy o Thajsku (náučno-diskusná prednáška o cestovaní po Thajsku a Azii).

Blaho Uhlár a kolektív DISK: CHODNÍK

23. februára o 20.00 hod. v Divadelnom štúdiu DISK

Na svoje si prídu aj milovníci okolo zoskupenia DISK. V štúdiu sa návštevníkom predstaví divadelné predstavenie s názvom Chodník. Chodníkom kráčajú ľudia k sebe i od seba. Približovanie a vzďaľovanie sa ľudí, variácie na partnerský život sú základným motívom predstavenia. Vzťahy sú agresívne až brutálne, ale aj krehké a povznášajúce. Postavy hľadajú harmóniu a naplnenie svojho života. Málokedy sa im to darí, načierajú do detských spomienok, hľadajú ho v religiozite. Náhle porozumenie až súzvuk duší vystrieda bolestný rozchod. Tragédia a groteskno sa spájajú v ucelený komunikatívny tvar.

Tančiareň pre seniorov

24. februára od 16.00 hod., v Trnavskom dvore

Všetci skôr narodení si môžu zatancovať a posedieť pri dobrej hudbe v tančiarni. Do tanca zahrá Duo Expres. Tančiareň pre seniorov bude vítať svojich návštevníkov od 16.00 do 20.00 hodiny.

Bezplatné prehliadky Trnavy

23. februára o 10.00 hod., pred Mestskou vežou na Trojičnom námestí

Trnava sa opäť pripojí k mestám na Slovensku, ale aj v zahraničí, ktoré počas Svetového dňa sprievodcov prevedú tisíce návštevníkov najvyhľadávanejšími turistickými atrakciami. Tohtoročná bezplatná prehliadka Malého Ríma zaostrila na témy s názvami Baroková Trnava a Gotická Trnava. Viac informácií po prekliku TU.

1.liga ženy

23. februára o 14.00 hod., V Jame

V Jame sa predvedie volejbalový zápas Hit Trnava vs. Slávia Dráčik Bratislava B.

Futbalový sviatok

23. februára o 14.00 hod., Štadión Antona Malatinského, Trna­va

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v sobotu futbalový sviatok. Na Štadióne Antona Malatinského sa odohrá zápas FC Spartak Trnava – FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Čarodejnice

24. februára o 16.00 hod., Divadlo Jána Palárika, Trnava

Užiť si môžete aj na výpravnom muzikáli s názvom Čarodejnice. Je odkazom na rovnomenné dielo britského autora Roalda Dahla najobľúbenejšieho autora kníh pre deti i dospelých 20. storočia, podľa ktorých boli sfilmované aj hollywoodske filmové trháky. (Charlie a továreň na čokoládu, Fantastic Mr. Fox, Matilda, The Gremlins). A o čom je muzikál? Ako informujú organizátori podujatia, v príbehu chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, kde temer tuhne krv v žilách, ale aj množstvo komických situácií či ponaučení. Rozhodne sa však nikto báť nebude. Muzikál je vhodný pre deti od 5 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM