Rôzne

Trnavská univerzita otvára ďalší ročník vzdelávania: Záujem starších o štúdium rastie

Záujem starších o štúdium na Univerzite tretieho veku (UTV) na Trnavskej univerzite narastá. Je záujem aj o niektoré konkrétne odbory na škole. Prinášame podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská univerzita otvára ďalší ročník vzdelávania: Záujem starších o štúdium rastie
Zdroj: TASR

Záujem starších o štúdium na Univerzite tretieho veku (UTV) na Trnavskej univerzite narastá. Uplynulý akademický rok ukončilo promóciou 145 absolventov, predminulý rok 119 a predtým 93. Aktuálne je možnosť podať si prihlášku na niektorý z jedno-, dvoj- alebo trojročných programov do 31. augusta.

Najväčší záujem bol, podľa informácií prorektorky pre vzdelávanie Viery Peterkovej, o štúdium anglického jazyka, tiež o dejiny umenia a o etiketu a základy diplomatického protokolu. Preto sú zaradené aj pre nasledujúci akademický rok.

Pre obdobie 2018/2019 UTV otvára trojročné štúdium anglického, nemeckého a francúzskeho jazyka pre začiatočníkov i mierne pokročilých, ďalej filozofie, psychológie, dejín umenia, práva a sociálnej práce. Dvojročný študijný program bude s názvom Metamorfózy antického myslenia a kultúry, zahŕňajúci prednášky z oblastí literatúra, filozofia/myto­lógia, archeológia, história, umenie, právo, architektúra, epigrafika, divadlo/rečníctvo. Jednoročné študijné programy sú zamerané na prácu s počítačom, nemecký a anglický jazyk, psychológiu a otvorený bude aj program s názvom Závislosť a spoluzávislosť.

Prijímacie skúšky sa nekonajú

Podmienkou prijatia na UTV je ukončené stredoškolské vzdelanie, vek nad 40 rokov. Záujemcovia so zdravotným postihnutím majú z veku výnimku. Prijímacie skúšky sa nekonajú. V závere štúdia po odovzdaní záverečnej práce študenti získavajú osvedčenie o absolvovaní. Osvedčenie sa odovzdáva na slávnostných promóciách za účasti akademických funkcionárov Trnavskej Univerzity (TU).

UTV na TU funguje od akademického roka 2002/2003, no na Teologickej fakulte, ktorá má sídlo v Bratislave, už od akademického roka 1999/2000.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM