Lucia Lauková Správy

Trnavskí študenti myslia na druhých: V nemocnici vyčarili vianočnú náladu

Skupina študentov trnavskej UCM navštívila malých i veľkých pacientov, ktorí predvianočné obdobie trávia v nemocnici. Neprišli naprázdno.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí študenti myslia na druhých: V nemocnici vyčarili vianočnú náladu
Zdroj: FMK UCM

Študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave si spomenuli na pacientov z detského a neurologického oddelenia vo Fakultnej nemocnici Trnava.

V predvianočnom období ich potešili svojou návštevou, ale aj darčekmi, ovocím či hračkami, ktoré im priniesli. Na nákupe sa vopred dohodli s vedením nemocnice. Sponzorov si študenti zohnali sami.

Ako informoval Peter Krajčovič z FMK, aktivita bola súčasťou vianočnej akcie s názvom Vjamnoce, ktorá sa uskutočnila v priestoroch univerzity V jame.

Potešili pacientov i personál

"Sme veľmi vďační, že študenti FMK UCM v Trnave doniesli do našej nemocnice dobrú náladu, ale aj vecné dary. Spríjemnili tak čas liečenia naším pacientom a dokonca aj samotnému personálu nemocnice,“ povedal generálny riaditeľ FN Trnava Daniel Žitňan.

„Vďaka študentom a ich snahe, ale aj vďaka sponzorom, ktorí nás podporili, sme pacientom mohli pripraviť o niečo krajšie predvianočné obdobie. Uvedomujeme si, že pacienti a najmä detskí pacienti, vnímajú tento čas ešte intenzívnejšie. Zdravotné problémy im však neumožňujú tieto chvíle tráviť v kruhu svojich najbližších, preto sme sa rozhodli spríjemniť im vianočný čas a najmä ukázať, že aj mladí ľudia sa zaujímajú o osudy druhých,“ uviedla Jana Paveleková z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, ktorá vianočnú akciu zorganizovala.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM