Monika Hanigovská Rôzne

Turisti v Trnave vedia pobaviť: Hlášky, ktoré vám vyčaria úsmev na perách (2.časť)

Malý Rím si obľúbili aj návštevníci zo zahraničia. Tí sa okrem fotiek spytujú i na naše mesto. Niektoré otázky dokážu vyčarovať úsmev na perách.

Ilustračný obrázok k článku Turisti v Trnave vedia pobaviť: Hlášky, ktoré vám vyčaria úsmev na perách (2.časť)
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava sa stala miestom, ktoré radi navštevujú turisti. Ako sme zistili od sprievodcov a Trnavčanov, niektorí z nich dokážu svojimi poznámkami, či otázkami priam vykúzliť na počkanie nejeden úsmev.

Niektoré turistické hlášky, sme našim čitateľom priniesli vo forme článku v studenom januári. V lete však mesto navštívilo kopec zvedavých turistov. A s nimi takpovediac prišli aj zaujímavé otázky. Prinášame vám výber niekoľkých z nich.

„Malý Rím bol súčasťou rímskeho impéria?“ opýtala sa s prekvapeným hlasom turistka z Nórska.

„Veľmi sa mi páči váš pomník na námestí. Je tak majestátny! Kto tu umrel? Panovník?“, takto zaskočil sprievodcu turista, ktorý pritom vďačne pozeral na Súsošie Najsvätejšej Trojice.

„Kde máte ten hrad?“ opýtal sa dychtivo pán v stredných rokoch. Pri odpovedi, že nemáme, pán trval na svojom. Po polhodinke skúmania sprievodkyňa zistila, že turistu uchvátil Smolenický zámok. „Nakoniec ho videl s celou svojou rodinkou,“ doplnila sprievodkyňa.

„To odsúdenému na pešej skutočne odrezali hlavu?,“ opýtala sa seniorka z Bali. Ako prezradila sprievodkyňa, tému chcela akosi odlachčiť tým, že jej odvetila s úsmevnou poznámkou, že „hlavu odrezali len akože,“ načo ju takáto odpoveď zjavne upokojila.

„Trnava je Malý Rím. Očakávala som aj nejaké rímske stavby,“ hlesla sklamane mladá Číňanka, pričom dodala, že očakávala zmenšené „večné mesto“.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM