Dominika Handzušová Šport

Účastnícky rekord aj na Trojkráľovej šestke: Komárňanská do tretice s prvenstvom

V slnečnom počasí sa v mestskom športovom areáli Slávia v Trnave predstavilo rekordných 227 štartujúcich (vlani 171). Pozrite si výsledky tretieho tradičného behu v sviatočnom období.

Ilustračný obrázok k článku Účastnícky rekord aj na Trojkráľovej šestke: Komárňanská do tretice s prvenstvom
Zdroj: TASR

Víťazom 16. ročníka Trojkráľovej šestky v krose na 6,4 km sa stal medzi mužmi Jakub Valachovič z AC Malacky časom 21:48 min. Medzi ženami triumfovala Romana Komarňanská z BMSC Bratislava (25:18).

Celkoví víťazi

Súčasne sa stala víťazkou celej Trnavskej bežeckej trilógie na prelome starého a nového roku. Prvé miesto si totiž pripísala v Trojkráľovej šestke, aj predchádzajúcom Novoročnom behu a Zimnom behu zdravia. V mužskej kategórii získal prvenstvo v trilógii Eduard Kučkovský z TJ Družba Piešťany.

Zaujímavé mená

Do bežeckého pelotónu Trojkráľovej šestky 2015 sa zapojil aj Milan Dvorščík, vicemajster sveta 1994 v cestnej cyklistike na Sicílii a v tom roku víťaz ankety o najlepšieho športovca Slovenska. „V Trnave som bežal aj na Nový rok. Vtedy i teraz mi sviatočná atmosféra tamojších masových krosov imponovala. Inak, na Trnavu mám tie najkrajšie spomienky z bývalých cyklistických pretekov Hlas ľudu, keď tu viackrát bolo etapové centrum,“ povedal Dvorščík.

Trojkráľovú šestku, či Zimný beh zdravia, nevynechal ani trnavský primátor. Peter Bročka je známym milovníkom behu. 9,6 kilometrovú trať Zimného behu zvládol za rovných 52 minút, 6,5 kilometra na Troch kráľov za 34 minút a 41 sekúnd.

Absolútne poradie:

muži:

1. Jakub Valachovič (AC Malacky) 21:48 min,
2. Michal Puškár 22:23,
3. Mário Brehovský (obaja AŠK Slávia Trnava) 22:26

ženy:

  1. Romana Komarňanská (BMSC Bratislava) 25:18,
  2. Terézia Beitlová (Družba Piešťany) 27:08,
  3. Michaela Pešková (Slávia Trnava) 27:39

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM