Rôzne

Ukázali veľké srdce: Fanúšikovia Spartaka podporili hendikepovaného Milana

Urobili krásne gesto. Hendikepovanému študentovi Trnavskej univerzity sa dostalo pomoci. Fanúšikovia Spartaka podporili Milana, ktorý všetko musí zvládnuť nohami.

Ilustračný obrázok k článku Ukázali veľké srdce: Fanúšikovia Spartaka podporili hendikepovaného Milana
Zdroj: Štefan Horváth

Hendikepovanému študentovi Trnavskej univerzity Milanovi Valáškovi pomohli členovia občianskeho združenia (OZ) fanúšikov Spartaka Trnava Bíli Andeli. Ako tradične, aj po svojom už 40. spoločnom darovaní krvi, mu odovzdali finančný dar.

Musí zvládať všetko nohami

Jedného z pravidelných darcov Miloša zaujal životný príbeh matky Anny a jej syna, ktorý má od narodenia nevyvinuté ruky a všetko musí zvládať len nohami. Informoval o tom vo štvrtok Štefan Horváth z OZ, podľa ktorého je Milan húževnatý a vytrvalý.

„Od malička ho učím, aby sa čo najviac vedel postarať o seba sám. Na zvládanie denných činností však potrebuje aj pomoc prajných ľudí. Vážime a ceníme si tento čin fanúšikov Spartaka,“ povedala Anna Valášková, keď z rúk predsedu OZ Stanislava Michala preberala symbolický šek.

Obľúbil si hneď naše mesto

Milan po úspešnom štúdiu na senickom gymnáziu pokračuje vo vysokoškolskom štúdiu. „Som Trnavčanom síce len od augusta tohto roka, ale mesto aj obyvateľov som si hneď obľúbil. Je tu veľa pre vozíčkara prístupných miest, ktoré som inde márne hľadal. Často využívam aj nové cyklocestičky, ktoré mesto má a stále nové pribúdajú. Aj možností, ako sa zaradiť do normálneho života, je dosť. A kde chýbajú, nájdem dostatok milých ľudí ochotných pomôcť,“ doplnil Milan.

Okrem finančného daru dostal Milan aj suveníry a pozvanie na Štadión Antona Malatinského, kde je súčasťou bezbariérový prístup a špeciálny sektor pre fanúšikov na vozíčkoch.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM