Júlia Vargová Rôzne Správy

Utorok v zelenom: Budúci učitelia oslávili deň sv. Patrika

Oslavu írskeho Dňa svätého Patrika pripravili v utorok, 12. marca, na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Utorok v zelenom:  Budúci učitelia oslávili deň sv. Patrika
11
Galéria
Zdroj: TASR

Budúce učiteľky a učitelia ho plánujú stráviť v znamení zelenej farby, ako je to pre tento sviatok typické. Pozdraviť ich príde aj veľvyslankyňa Írska na Slovensku Hilda Ó Riain.

Deň, ktorý oslavuje najobľúbenejšieho patróna Írska a írsku kultúru, si pripomenuli v Trnave aj vlani, kedy sa budova školy hemžila zeleno odetými študentmi i ozdobami.

Írske piesne i tanec

Podľa organizátorky podujatia, vedúcej katedry anglického jazyka Silvie Pokrivčákovej je to dobrá príležitosť zažiť si angličtinu nielen z akademickej, ale aj „ľudskej“ stránky.

Študenti sa v utorok môžu zúčastniť viacerých workshopov, v zelenom kútiku ochutnať typické nápoje a pozrieť si publikácie o Írsku, na stretnutí s veľvyslankyňou odznejú aj typické írske piesne, bude sa tancovať, vyhodnotia najlepší zelený kostým a uskutoční sa zelená tombola.

Hlučné oslavy a sprievody

Deň svätého Patrika si Íri pripomínajú každoročne 17. marca. Tento deň je aj štátnym sviatkom Írska. K sviatku tradične patrí výzdoba z ďatelinových lístkov, silné čierne pivo, írska whisky, sprievody a hlučné oslavy.

Pôvodne sa sviatok oslavoval len jeden deň, ale v Dubline postupom času prerástol do päťdňovej udalosti, ktorá každoročne priláka tisíce turistov a preto býva považovaná za začiatok turistickej sezóny.

Takto vyzerajú oslavy Dňa sv. Patrika v Dubline!

Foto: ilustračné

Oslavy Dňa sv. Patrika v Dubline
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM