Kultúra Rôzne

V kaštieli v Dolnej Krupej ožije šľachtická rodina: S lektorom po ich stopách

Do krásneho prostredia kaštieľa prinesie podujatie hudobnú tradíciu a život majiteľov kaštieľa – šľachtických rodov Brunsvik – Chotek. Pripravená bude aj ochutnávka medoviny v umelej jaskyni.

Ilustračný obrázok k článku V kaštieli v Dolnej Krupej ožije šľachtická rodina: S lektorom po ich stopách
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Slovenskom národnom múzeu – Hudobnom múzeu v kaštieli Dolná Krupá pri Trnave sa v piatok 21. septembra o 17. hodine uskutoční komentovaná prehliadka historického parku s názvom Posledné dotyky leta. Podujatie je súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Prehliadka podľa informácií Aleny Krátkej programovej pracovníčky priblíži hudobnú tradíciu a život majiteľov kaštieľa – šľachtických rodov Brunsvik – Chotek a obdobie pôsobenia Ludwiga van Beethovena v Dolnej Krupej.

„Počas prechádzky sa návštevníci v sprievode lektora zoznámia s najzaujímavejšími miestami parku a v prípade dobrého počasia bude pre nich pripravená ochutnávka medoviny v umelej jaskyni – grotte,“ uviedla Krátka.

Ako ďalej dodala, rovnako sa záujemcovia môžu tešiť na hudobné vystúpenie Country folk v podaní gitarového dua Ľubomíra Konečného a Vladimíra Machalu z Trnavy.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2018, ktoré sa konajú od 1. do 30. septembra, vznikli z iniciatívy Rady Európy a Európskej komisie. Do tohtoročného 25. ročníka sa zapája takmer 50 štátov Európy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM