Monika Hanigovská Futbal

V Spartaku sa titul nahlas nespomína: El Maestro ventiluje tlak

Spartak Trnava je na čele tabuľky. Deväťbodový náskok ho stavia do role veľkého kandidáta na zisk titulu. El Maestro to povedal jasne.

Ilustračný obrázok k článku V Spartaku  sa titul nahlas nespomína: El Maestro  ventiluje tlak
Zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava vstupujú do jarnej časti Fortuna ligy 2017/2018 s deväťbodovým náskokom na čele tabuľky, ktorý ich chtiac-nechtiac stavia do role veľkého kandidáta na zisk titulu.

Z neho sa naposledy v malom Ríme tešili ešte v roku 1973, zašlú slávu tak má šancu oprášiť súčasná garnitúra zverencov trénera Nestora El Maestra, hoci ten za favoritov stále považuje dvojicu konkurenčných klubov – Slovan Bratislava a MŠK Žilina.

Taký bol náš plán

Spartak odohral v zimnej príprave sedem zápasov, trikrát vyhral, štyrikrát prehral. V generálke zdolal minulú sobotu Karvinú 3:1. Do kádra pribudol stredopoliar Reagy Ofosu, pozitívom je návrat na jeseň maródujúceho Štefana Pekára, mužstvo opustil jedine pravý srbský obranca Slavko Lukič. Protipólom k Spartaku, čo sa týka zimných pohybov v kádri, je bratislavský Slovan. „Belasí“ urobili poriadny prievan v kabíne a nakupovali vo veľkom, Spartak išiel vlastnou cestou a držal sa v lete nastolenej filozofie.

„Taký bol náš plán. Kúpiť v januári veľa hráčov je znakom toho, že sa v auguste urobilo veľa chýb pri prestupovej politike. Naše rozhodnutia na začiatku sezóny boli dobré, preto sme v zime doplnili mužstvo iba jedným hráčom. Som spokojný s tým, aký mám k dispozícii káder,“ poznamenal El Maestro na štvrtkovej tlačovej konferencii pred štartom jarných fortunaligových bo­jov.

Tlak aj očakávnia

Deväťbodový náskok pred Žilinou a Slovanom by si Trnavčania pred nadstavbovou časťou ligy radi udržali. Keď sa im to podarí, priblížia sa k vysnívanému titulu, čakajú ich však tri kľúčové súboje v Zlatých Moravciach, doma so Senicou a v Dunajskej Strede.

„Radi by sme odštartovali v takom skvelom štýle ako na jeseň, keď sme vyhrali úvodné štyri kolá. Pre mňa sú však favoritmi na titul Slovan a Žilina, zvyšné štyri kluby by po rozdelení súťaže mali za normálnych okolností súperiť o tretie miesto. Náskok deväť bodov by bol veľký, keby ho mal pred nami Slovan alebo Žilina. Nie ako v tomto prípade, keď ho máme my. V minulej sezóne skončila Trnava 30 bodov za majstrom, teraz máme deväť bodov náskok, pričom sa hrá ešte o 39 bodov. Takže nám stačí získať bod a budeme o kúsok lepší ako v minulej sezóne,“ snažil sa El Maestro odbremeniť tím od majstrovského tlaku a titulových očakávaní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM