BTW Správy

V trnavskej Promenáde vyrástlo veľké srdce! Vieme od koho a pre koho

Záhon červených begónií v tvare srdca zdobí od pondelka 18. mája Sad Antona Bernoláka

Ilustračný obrázok k článku V trnavskej Promenáde vyrástlo veľké srdce! Vieme od koho a pre koho
6
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Záhon kvetov v tvare srdca sa od pondelka 18. mája stal novým prvkom trnavskej Promenády. Je výborne viditeľné na svahu za sochou Antona Bernoláka. Srdce tvorené červenými begóniami a lemované kameňmi bieleho vápenca realizovalo mesto Trnava na základe iniciatívy aktivistu a poslanca mesta Ladislava Beňa.

Mesto Trnava venovalo srdce nám všetkým, pretože spolu to zvládneme.

„Veľké srdce patrí všetkým, pretože sme si pomáhali alebo stále pomáhame zvládať pandémiu koronavírusu,“ povedal Beňo. Myšlienkou za tým podľa neho je, aby si ľudia prechádzajúci okolo spomenuli na všetkých, ktorí prejavili svoje srdce a počas karantény pomáhali, kde mohli. Je vyjadrením vďaky a úcty od mesta Trnava," vysvetlil zámer Beňo.

„Zvolili sme červené begónie, aby srdce bolo skutočne červené. Sú to letničky, takže každý rok bude svieže. Trvalky by priebežne mohli stratiť farbu. Biely lem slúži na zvýraznenie srdca, no má aj praktický význam. Jednoducho zamedzí burinám a tráve dostať sa do záhonu. Neskôr k záhonu pribudne tabuľka s ďakovným textom,“ priblížil.

Nápad chcel pôvodne realizovať ako občiansku aktivitu, no aj z praktických dôvodov prevzalo záštitu nad projektom mesto. „Investícia je malá, len niekoľko sto eur. Ide však o to, že o záhon je potrebné sa priebežne starať a polievať ho. Práve na to má mesto kapacity, inak by som kvety musel polievať ja s vodou z Trnávky,“ dodal s úsmevom. „Nápad sa podaril a som tomu rád.“

Je symbolické, že srdce sa objavilo práve v deň, kedy premiér Matovič oznámil ďalšie výrazné uvoľnenie opatrení. V deň, keď sme sa zas o kúsok priblížili k takému životu, ako ho poznáme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM