Júlia Vargová Iné športy Šport

V uliciach mesta otvoria sezónu: Do Trnavy mieria preteky v cestnej cyklistike

Cestní cyklisti rozbehnú sezónu v trnavských uliciach a okolitých obciach. Na programe sú aj sprievodné podujatia, preteky pre najmenších i hobby cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach mesta otvoria sezónu: Do Trnavy mieria preteky v cestnej cyklistike
Zdroj: TASR

Trnava už prvý aprílový víkend privíta stovky domácich i zahraničných jazdcov rôznych kategórií. O otváracích pretekoch cestnej cyklistickej sezóny informovala radnica na mestskom webe. Prvé kolá pretekov sa odohrajú v uliciach Trnavy. Na Študentskej ulici v sobotu, 6. apríla, odštartuje Slovenský pohár úvodným kolom v podobe cestného kritéria. Ako ďalej informuje mesto, v nedeľu, 7. apríla, „cestárov“ čaká známy okruh so štartom i cieľom v Suchej nad Parnou. V sobotu si v Trnave zasúťažia aj deti z trnavských škôl a hobby cyklisti.

Z dôvodu pretekov sa vodiči v uliciach mesta nevyhnú dopravným obmedzeniam. Študentská ulica bude v čase od 8. do 19. hodiny pre dopravu i parkovanie uzavretá.

Podľa informácií z mestskej stránky, preteky už tradične otvárajú domácu cestnú sezónu. Súťaž pod taktovkou Bohuslava Kujoviča a CK Olympik Trnava posledné roky láme rekordy v počte štartujúcich „cestárov“. Ich počet sa z roka na rok zvyšuje a v súčasnosti sa blíži k štyrom stovkám. „Obľubu si získavajú aj preteky detí a jazdcov bez licencie. Účasť potvrdili aj jazdci nášho kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica a mnohí ďalší pretekári z najvyšších priečok slovenského rebríčka,“ informuje mesto.

„Štart i cieľ bude zhruba na úrovni stredných škôl na Študentskej ulici. Začína sa štartom detí o 12. hodine, postupne až po kategóriu mužov. Pre bezpečnosť jazdcov prosím obyvateľov o zhovievavosť a parkovanie mimo spomenutej ulice. Zároveň však všetkých srdečne pozývame pozrieť si preteky a povzbudiť cyklistov,“ povedal riaditeľ pretekov Bohuslav Kujovič.

Ako ďalej uvádza radnica, v nedeľu od jedenástej čaká na cyklistov už známy 23 kilometrový suchovský okruh. Pretekári budú súťažiť na trase Suchá nad Parnou, Košolná, Dlhá, Dolné Orešany, Horné Orešany a späť do Suchej. Podľa informácií z mesta absolvujú mladší žiaci okruh iba raz. Muži a juniori ho prejdú až päťkrát. Predpokladaný dojazd elitnej kategórie do cieľovej roviny organizátori očakávajú približne o druhej poobede.

V sobotu, 6. apríla, mesto srdečne pozýva všetky deti vo veku 6 až 15 rokov a hobby cyklistov, pre ktorých sú pripravené žiacke a „hobby“ preteky. Registrácia na tieto preteky bude od 10:00 do 11:30 na SPŠ Komenského 1.

Foto: ilustračné

Cyklistické preteky v uliciach Trnavy
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM