Krimi

Veľká policajná akcia: Pre drogovú činnosť zadržali viacero osôb, FOTO

Polícia zadržala desať osôb pre drogovú činnosť. Na akcii sa podieľali policajti z Trnavy a Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Veľká policajná akcia: Pre drogovú činnosť zadržali viacero osôb, FOTO
25
Galéria

Rozsiahlu policajnú akciu pod krycím názvom LOLO zameranú na nezákonný predaj a distribúciu drog vykonali galantskí príslušníci kriminálnej polície.

V súčinnosti s policajtmi pohotovostného policajného útvaru Trnava a Nitra v nedeľu 2. decembra urobili štyri domové prehliadky, dve prehliadky iných priestorov a pozemkov a dvoch osobných motorových vozidiel.

Hľadali v chatovej oblasti aj v rodinnom dome

„Pri akcii v chatovej oblasti na Bratislavskej ulici a v rodinnom dome na Ulici Ivana Kraska v Seredi, ďalej v obci Jahodná časť Čótfa a v Orechovej Potôni časť Lúky zadržali spolu desať osôb a zaistili látky s podozrením na pervitín, heroín, marihuanu a extázu,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Okrem toho zaistili krátku strelnú zbraň a bankovku v nominálnej hodnote 50 eur, ktorá javila známky falzifikátu.

„Látky podrobili kriminalistickí experti znaleckému skúmaniu. Na základe predbežných výsledkov a doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinil vyšetrovateľ z Galanty zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného formou spolupáchateľstva 50-ročného Romana B. zo Serede a 36-ročnú Petru K. z obce Jahodná. Rovnako vyšetrovateľ vzniesol obvinenie aj voči 18-ročnému Markovi K. z obce Jahodná a 57-ročnej Jarmile V. z Orechovej Potône,“ uviedla hovorkyňa.

Vyšetrovateľ na všetky štyri osoby spracoval podnet na ich väzobné stíhanie, o ktorom bude v najbližších dňoch rozhodovať príslušný súd. Ostatné osoby, ktoré boli zadržané, polícia zo zadržania prepustila.

Polícia bude s osobami vykonávať naďalej procesné úkony v zmysle trestného poriadku na účel ich trestného stíhania. V zmysle zákona hrozí osobám trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.

FOTO: Policajná krycia akcia LOLO
25
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM