Dominika Handzušová Hokej

Veľká sláva na zimáku: Bročka s Lintnerom prestrihli pásku tréningového centra, do siene slávy Bilík

Počas Dňa otvorených dverí trnavského hokeja slávnostne otvorili tréningové centrum. Podujatia sa zúčastnili aj známe hokejové osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Veľká sláva na zimáku: Bročka s Lintnerom prestrihli pásku tréningového centra, do siene slávy Bilík
Foto: Dominika Handzušová

Symbolickú pásku prestrihával spoločne s generálnym manažérom klubu aj primátor mesta Trnava Peter Bročka a bývalý hokejista, majster sveta z Göteborgu, Richard Lintner. Spolu s Rastislavom Pavlikovským a Marekom Hrivíkom prijali pozvanie na DOD a užili si veľkej pozornosti malých hokejistov, ich rodičov a fanúšikov.

Hokej by mohol ísť hore

„Všeobecne sa hovorí, že Trnava je futbalové mesto, ale tu je naozaj vidno, že na mládežníckej úrovni hokej výborne funguje a verím, že teraz bude fungovať ešte lepšie. Vidím, že počet detí, ktoré hrajú hokej v Trnave narastá a vývoj je tu pozitívny. Je predpoklad, že z Trnavy by sa časom mohlo stať známejšie hokejové mesto,“ myslí si Lintner.

Podľa neho sú podmienky v trnavskom tréningovom centre porovnateľné s vyšším štandardom v moderných hokejových krajinách. „Je to pekné dielo a predpoklad na naplnenie ambícií, ktoré deti majú, aby sa zlepšovali a rozvíjali po hokejovej a vôbec športovej stránke je veľmi vysoký.“

„Je super, že na Slovensku sú ľudia, ktorí sa zameriavajú na to v akých podmienkach hokejisti rastú. To, čo som tu videl, som na veľa štadiónoch fakt nevidel. Celý hokej začína u detí a myslím, že sa to odrazí na ich kariére,“ chválil snahy trnavského klubu Marek Hrivík.

Do siene slávy uviedli Lubomíra Bilíka

Po slávnostnom otvorení centra sa hokejisti presunuli na tréningovú plochu štadióna, kde v rámci DOD prebiehala ich autogramiáda. Fanúšikovia si tak mohli ukoristiť cenný podpis či fotku. Neskôr bola na programe tiež tradičná autogramiáda A-mužstva HK Trnava. Fanúšikovia sa opäť mohli zapojiť do tomboly o zaujímavé ceny či tichej dražby dresov. Veľký záujem detí bol o pripravené strelecké súťaže, časť plochy bol vyhradený pre skákací hrad. Nechýbalo občerstvenie a hudba.

Aj tento rok sa o nového člena rozšírila Sieň slávy trnavského hokeja. Slávnostne do nej uviedli niekdajšieho útočníka Lubomíra Bilíka. Pod strechu štadióna tak pribudne vlajka s jeho menom k ďalším kolegom; v sieni slávy už sú Milan Fandl, Ľubomír Kobetič, Vladimír Chrapa, Karol Holovič a Jaroslav Bachratý st.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť ako to na Dni otvorených dverí vyzeralo.

Čítajte tiež:
Gladiátori sa v obrane nevyznamenali: Hodonín aj po druhý raz využil ich chyby
Spartak v dohrávke už aj s Majtánom: Vyhrať chceli obe mužstvá, body si napokon delili

Slávnostné otvorenie tréningového centra počas DOD HK Trnava
11
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM