Monika Hanigovská Samospráva

Viskupič a Bročka sa zhodli: Podpísali memorandum o spolupráci v kultúre

Našli spoločnú reč, ktorú spečatili podpisom. Predseda TTSK Jozef Viskupič a primátor Trnavy Peter Bročka podpísali memorandum o spolupráci v kultúre.

Ilustračný obrázok k článku Viskupič a Bročka  sa zhodli: Podpísali memorandum o spolupráci v kultúre
Zdroj: TASR

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič a primátor krajského mesta Trnava Peter Bročka podpísali v piatok Memorandum o spolupráci v oblasti kultúry, umenia a kreatívnych odvetví.

Podpisu dokumentu predchádzal pracovný rozhovor, v ktorom sa obaja aktéri zhodli na tom, že kultúra, umenie a kreatívne odvetvia predstavujú základný pilier formovania spoločenského života v meste a kraji.

Memorandum podpísali s cieľom vytvoriť optimálne podmienky na kvalitný život občanov a prehĺbiť vzájomnú kooperáciu v oblasti kultúry v záujme zvýšenia kvality organizovaných kultúrnych podujatí a vytvorenia priaznivých podmienok ich rozvoja.

Obe strany budú prostredníctvom svojich kultúrnych organizácií a pracovníkov pôsobiacich vo sfére kultúry spolupracovať v oblasti divadelného, literárneho, hudobného a vizuálneho umenia, ako aj v oblasti muzeológie, galerijnej a knižničnej činnosti. Informoval Ivan Krajčovič z Úradu TTSK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM