Júlia Vargová Iné športy Šport

Volejbalistky otvorili 4. extraligovú sezónu domácim zápasom: Zdolali Prešov

Extraliga žien začala v sobotu (28. 9.). V najvyššej volejbalovej súťaži na Slovensku už štvrtú sezónu po sebe bojuje aj trnavské družstvo Hit UCM Trnava. Volejbalistky v 1. kole privítali v Mestskej športovej hale v Trnave VK Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky otvorili 4. extraligovú sezónu domácim zápasom: Zdolali Prešov
9
Galéria
Foto: Laura Péchyová / Zdroj: HIT UCM TRNAVA

Na domácej palubovke trnavského tímu Hit UCM sa v prvom kole Volejbalovej extraligy žien stretli Trnavčanky s VK Prešov. Proti Prešovu nastúpila aj smečiarka Ivana Povrazníková. Tá tri roky pôsobila práve v Prešove, do Trnavy prestúpila v lete.

Ako uvádza klubový web, univerzitné družstvo Hit UCM Trnava absolvovalo prípravu na sezónu v domácich podmienkach od 19. augusta. Tá sa zjavne vyplatila, do novej sezóny vstúpil trnavský volejbalový klub úspešne.

Tím Hit UCM Trnava už pred úvodným extraligovým zápasom absolvoval Turnaj o pohár primátora mesta Trnava. Počas neho porazil súperov z VK Prešov, VK Nové Mesto nad Váhom a VK Brusno.

„Po úspešnej príprave a víťazstve na domácom turnaji o pohár primátora mesta Trnava si predseda Mgr. Miloslav Duchoň, hlavný tréner Rastislav Filípek a hráčky extraligového družstva, ktoré sú zároveň aj študentkami Univerzity Sv. Cyrila a Metoda v Trnave prevzali cenu rektora UCM. Nine Vaskovej, Sáre Sedlářovej, Renáte Vojtechovej a Adriáne Límovej cenu osobne odovzdal dňa 23. 9. 2019 rektor UCM prof. Ing. Roman Boča, DrSc,“ ozrejmuje volejbalový klub na svojej stránke.

„Na medzinárodnom turnaji v Prešove obsadil Hit UCM Trnava 2. miesto keď nenašiel recept na poľského účastníka turnaja. V ďalších prípravných zápasoch zvíťazil nad VK Nové Mesto nad Váhom a podľahol UKF Nitra,“ opisuje klub.

Ako ďalej uvádza Hit UCM Trnava na svojej stránke, kapitánkou družstva bude v sezóne 2019/2020 univerzálka Nina Vasková.

Realizačný tím hlavný tréner Rastislav Filípek doplnil o asistenta trénera Adriána Červeného a kondičného trénera Radovana Erenta. Družstvo opustila blokárka Lenka Režná a do Slávie Bratislava sa vrátila po troch rokoch v Trnave Darja Doluda. Do Hit UCM Trnava sa zaradili Sarah Sedlářová zo Stropkova (libero), Vanesa Sukovská z COP Nitry (blok) a Zuzana Konárová z COP Nitra (smeč).

HIT UCM TRNAVA – VK PREŠOV 3:1 (18, –21, 21, 21)

Trnava: N. Kubová 3, Behúnová 19, R. Vojtechová 7, Vasková 11, Povrazníková 15, Límová 3, libero Sedlářová (Grófová 2, Konárová 6, Sukovská 1). Tréner: R. Filípek.

Prešov: Sviteková 9, Pisarčíková 13, Gavronová 10, Vrabcová 4, Dudarenková 10, Kotuličová 7, libero Nehilová (Lukáčová, Paulínyová, Jurkovičová). Tréner: R. Németh.

Rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Szász, 150 divákov, MVP: Lucia Behúnová (Trnava)

Rastislav Filípek, tréner Trnavy: „Dnes sa v podstate hralo štyri na štyri – minimum útokov stredom. Rozdali si to krajné hráčky, ako na prihrávke, tak aj v útoku. Milo ma prekvapila dnešná atmosféra zápasu, prvýkrát som počul fanúšikov, a to nám pomohlo tento dôležitý, nie ľahký zápas na úvod sezóny zvládnuť.“

Nina Vasková, kapitánka Trnavy: „Výborný vstup do sezóny sme zvládli vďaka poctivej príprave na zápas, bojovnosťou a chuťou po víťazstve. Myslím si, že v obrane všetky šliapali na plne obrátky a takisto nám veľmi pomohli naše skúsene smečiarky, ktoré robili minimum chýb a skvelo útočili. Možno, ak by sa nám podarilo trošku menej chybovať na servise, zápas mohol dopadnúť ešte lepšie. Veľmi sme potrebovali vykročiť víťaznou nohou do sezóny a všetky sa veľmi tešíme z toho, že sa nám to podarilo. Samozrejme, bolo tam aj veľa chýb, na ktorých potrebujeme zapracovať, ale verím tomu, že každým zápasom ich bude menej a menej. Jednoznačne nám tri body nestačia a do ďalšieho zápasu pôjdeme s rovnakým ‚chtíčom‘ po víťazstve.“

Foto: Ilustračné

HIT UCM TRNAVA – VK PREŠOV
9
Galéria
Foto: Laura Péchyová / Zdroj: HIT UCM TRNAVA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM