Samospráva

Vozíte deti do školy? Na týchto miestach v Trnave môžete parkovať ZADARMO

Z úhrady parkovaného sú po novom oslobodení rodičia, ktorí nosia deti do a zo školských zariadení. Výnimka platí len v určitých hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Vozíte deti do školy? Na týchto miestach v Trnave môžete parkovať ZADARMO
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová , Mesto Trnava/Rastislav Dobrovodský

Mesto vypočulo sťažnosti rodičov a umožnilo im parkovať pred školami v regulovaných zónach zadarmo. Na bezplatné 15-minútové státie majú nárok pri vození detí do školských zariadení, resp. pri ich vyzdvihnutí popoludní.

„Všetky takéto parkoviská sú označené dopravnou značkou Parkovisko, tabuľkou s piktogramom hodín a dodatkovou tabuľou s konkrétnymi časmi, kedy je 15-minútové státie bezplatné,“ uvádza trnavská radnica.

Prečítajte si tiež

Aké sú pravidlá?

Ako priblížila radnica, na parkoviskách rezidentských zón s označením R, kde je parkovanie spoplatnené 24 hodín denne, môžu sprevádzajúci rodičia parkovať 15 minút bezplatne ráno od 6.30 do 8.00 h a popoludní medzi 14.00 a 16.30 h.

Na parkoviskách Zóny A a Zóny B sa do 8.00 h parkuje bezplatne, preto sa režim 15 minút zdarma týka len popoludnia medzi 14.00 a 16.30 h.

V Zóne A môžu rodičia voziaci deti parkovať 15 minút bezplatne na parkovisku na Vajanského pri škôlke alebo môžu využiť časť parkoviska na Dolnopotočnej (za Jednotou). „Posledný parkovací box najbližšie k Halenárskej ulici je vyhradený rodičom voziacim deti do škôl v blízkosti,“ podotýka radnica.

V Zóne B môžu rodičia voziaci deti parkovať 15 minút bezplatne na parkovisku pri ZŠ a MŠ na Spartakovskej ulici (na ploche bývalej tržnice a pri vstupe na verejné korčuľovanie).

Obdobný režim bude zavedený do konca roka aj na parkovisku na Ulici Jána Bottu medzi základnou a strednou školou.

Rezidentské zóny

V rezidentskej zóne R2 môžu rodičia voziaci deti parkovať 15 minút zadarmo na piatich označených parkovacích miestach pri MŠ na Spartakovskej (pod kopcom). V zóne R4 môžu bezplatne parkovať na Hodžovej na parkovisku pri MŠ a na piatich označených parkovacích miestach pri mestských jasliach. V zóne R3 môžu rodičia školopovinných detí bezplatne postáť na parkovisku V jame pri MŠ a Centre voľného času.

„Bezplatné parkovanie pre ľudí voziacich deti do a zo školských zariadení platí len vo vyššie uvedených časoch. Mimo nich je parkovanie spoplatnené v bežnom režime danej zóny. Najvýhodnejšou možnosťou, ako uhradiť parkovné, je webová aplikácia DataMesta.trna­va.sk,“ dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM