Monika Hanigovská Rôzne

Zábava aj relax začína pred víkendom: Festival, dielne aj prehliadka krásneho mlynu

Nuda v Trnave a okolí nehrozí. Pozrite si výber podujatí na ktoré si môžete odskočiť. Prinášame vám výber najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Zábava aj relax začína pred víkendom: Festival, dielne aj prehliadka krásneho mlynu
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Skalické dni 2018

21. – 23. september, Skalica

Užite si naplno niekoľkodňové podujatie s názvom Skalické dni 2018. Návštevníkom prinesie tradície, tance, športové zápolenia a kopec zábavy pre všetky vekové kategórie. Ako informujú organizátori podujatia, za jeho minulosť môžeme považovať oslavy, ktoré sa v meste konali pri príležitosti povýšenia Skalice na slobodné kráľovské mesto spolu s veľkým remeselným jarmokom. Podujatie vytvorí veľkú, detskú a fun scénu. Program sa uskutoční na Námestí slobody a v priestoroch Františkánskej záhrady.

Festival poteší aj milovníkov hudby. Počas podujatia sa postupne predstavia speváci a skupiny ako Rytmus, Dj Lucky Boy, Ďeda Mládek, Ewa Farna, Fíha Tralala, FS Skaličan, Dušan Grúň, Little Rockers, DH Záhorienka a množstvo ďalších.

TIK Skalica súčasne sprístupní pamiatky a počas podujatia sa uskutoční výstava známej keramičky a výtvarníčky H., Veselej v priestoroch Záhorského múzea. Veľkým lákadlom bude aj ohňostroj, ktorý odpália organizátori v piatok, 21. septembra o 20.45 hod. z tamojšieho námestia.

Fejbs: Krst albumu Fabka

21. september o 23.00 hod., TEN!KLUB, Trnava

Trnavčanka FEJBS pokrstí v Malom Ríme svoj nový album s názvom Fabka. V plnej paráde sa s ňou predstavia aj DJ DASEX, DJ SPINHANDZ a DJ WHITEASS.

Nielen Jesenné tvorivé dielne

22. september od 13.00 do 17.00 hod., Vlastivedné múzeum v Galante

Vychutnajte si Jesenné tvorivé dielne a Deň otvorených dverí vo Vlastivednom múzeu v Galante. Ako informujú organizátori podujatia, múzeum zadarmo sprístupní expozície a novootvorenú výstavu „Významné výročia slovenských dejín“, taktiež umožňuje prehliadku múzejnej knižnice, ktorá má skoro 6000 zväzkov a modernizovanú miestnosť. Podujatie myslelo aj na rodiny s deťmi. Šikovné ruky si budú môcť vyrobiť jesenné dekorácie, papierové šarkany a vylúštiť rôzne múzejné tajničky. Vstup je bezplatný.

Súťaž vo varení gulášu

22. septembra od 12.00 hod., Dom kultúry Jarná

Na svoje si prídu aj milovníci dobrého jedla. V Jarnej sa uskutoční súťaž vo varení gulášu. Počas kuchárskeho zápolenia zahrá hudobná kapela a občerstvenie zase poteší všetky mlsné jazýčky. Program:

  • 12.30 – 13.00 registrácia družstiev
  • 13.00 – 17.00 varenie gulašu
  • 17.00 – 17.30 hodnotenie komisiou

Počiatky talianskej komunity v Trnave

21. septembra o 17.00 hod., mestská veža, Trnava

Pri príležitosti 780. výročia udelenia mestských výsad Trnave odznie prednáška s názvom Počiatky talianskej komunity v Trnave, ktorú odborne predstaví R. Ragač. Takýto zaujímavý pohľad na Malý Rím si môžu návštevníci vychutnať priamo v mestskej veži.

Krása na kolovom mlyne

22. septembra, od 10.00 do 18.00 hod., Tomašikovo

Počas víkendu môžete objavovať aj krásny, priam romantický mlyn v Tomášikove. Vodný kolový mlyn bude pre verejnosť bezplatne otvorení v čase od 10.00 do 18.00 hod. pri príležitosti Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Viac o mlyne TU.

Violette Quartet

23. septembra o 16.00 hod. v kaštieli Chtelnica

Počas víkendu si na svoje prídu aj milovníci klasickej tvorby. V kaštieli Chtelnica sa predstaví koncert sláčikového kvarteta. Ako informujú organizátori podujatia, vstupné je dobrovoľné.

Kino: Srdcoví rebeli

23. septembra o 19.30 hod., Kino Hviezda, Trnava

Predstaviteľ učiteľa z extrémne populárnej trilógie „Fakjú pán profesor“ sa vracia do kín v ďalšej skvelej úlohe, vo filme plnom smiechu, ale aj dojatia. Ako nezodpovedný flákač Lenny dostane na zodpovednosť pätnásťročného chlapca Davida s vážne chorým srdcom. Dávidova prognóza hovorí, že svojich šestnástich narodenín sa už zrejme nedožije.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM