Rôzne Futbal

Zelená záhada na trávniku Spartaka je vyriešená: Pre chorobu ho prifarbili

Trávnik na trnavskom štadióne napadla choroba. Hracia plocha pôsobila vyschýnajúco. Preto ho proti Legii ho dostriekali farbou.

Ilustračný obrázok k článku Zelená záhada na trávniku Spartaka je vyriešená: Pre chorobu ho prifarbili
Zdroj: TASR

Hraciu plochu na futbalovom štadióne v Trnave napadla choroba a to bol dôvod, prečo ju na utorňajší odvetný zápas 2. predkola Ligy majstrov proti Legii Varšava prifarbili.

Trávnik na Štadióne Antona Malatinského napadla choroba, po ktorej strácal zelenú farbu a pôsobil ako vyschýňajúci. Týkalo sa to takmer polovice hracej plochy.

„Po konzultácii s anglickým odborníkom hraciu plochu ošetrovali určenými prípravkami, na zápas ju však zároveň dostriekali farbou, aby spĺňala aj estetickú funkciu,“ informoval portál trnavskyhlas.sk na druhý deň po postupe Spartaka do 3. predkola LM.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zmiešali sa dve hubové choroby

„Keďže máme štadión uzavretého typu a hracia plocha sa musí polievať, trávnaté teleso chytilo v súčasných klimatických podmienkach chorobu. Zmiešali sa dve hubové choroby z vlhka, čoho následkom začala trpieť kvalita trávy. Choroba extrémne rýchlo, v priebehu sedem dní, napadla takmer polovicu ihriska. Vďaka nainštalovanému hybridnému trávovému systému sme mali po technickej stránke ihrisko v poriadku. Štandardy však nespĺňal estetický vzhľad plochy, ktorý v City Arene pravidelne riešime zafarbením trávnika,“ uviedol pre trnavskyhlas.sk. športovo-technický riaditeľ City Areny Branislav Kriška.

Začali reklamovať

„City Arena dnešným dňom začala reklamačné konanie voči dodávateľovi, nakoľko dodaný produkt nespĺňal parametre, čoho dôsledkom došlo k nejednotnému zafarbeniu hracej plochy a tiež uvoľňovaniu farby na samotných hráčov a loptu. Ide o potravinársku farbu, ktorá je zdravotne a hygienicky nezávadná. City Arena urobí všetko pre to, aby sa podobná situácia už viac nezopakovala a s dodávateľom už viac nebude spolupracovať,“ doplnil Kriška.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM