Lucia Lauková Správy

Blíži sa najväčší kvetinový TRH v regióne Májový kvet: Chýbať nebude PROGRAM

Trnavu zaplaví more rôznych kvetov a drevín. Blíži sa štvordňový trh Májový kvet.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa najväčší kvetinový TRH v regióne Májový kvet: Chýbať nebude PROGRAM
Zdroj: TASR

Najväčší kvetinový trh v regióne Májový kvet sa bude konať od štvrtku 9. mája do nedele 12. mája. Predajcovia kvetov zaplnia celé Trojičné námestie a pešiu zónu v Trnave. Chýbať nebude sprievodný program, detské divadielka, workshopy a prednášky.

More kvetov

Tradičné podujatie kvetinového trhu oslávi v tomto roku už svoje 16. výročie. Májový kvet sa každoročne teší veľkej návštevnosti. Určený je pre verejnosť, záhradkárov aj milovníkov zelene a okrem samotného predaja ponúka aj rad poradenských či vzdelávacích aktivít.

„Obľúbenosť podujatia núti organizátorov pokračovať a každoročne prinášať niečo nové. Osobne to považujem za jedno z kľúčových podujatí pre náš región. Trhovníctvo v Trnave má aj svoj historický význam, nakoľko mesto vzniklo na križovatke dôležitých obchodných ciest a od nepamäti tu prebiehali trhy,“ hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Kvetinový trh sa v tomto roku uskutoční od štvrtku do nedele, od 8:00 h. až do 18:00 h. Predajcovia nebudú len na Trojičnom námestí, ale stánky zaplnia aj pešiu zónu na Hlavnej ulici.

Dreviny aj ovocie

Návštevníci si budú môcť odniesť domov záhradné aj izbové kvety, okrasné dreviny, sadenice, ale tiež koreniny, oleje, ovocie či zeleninu a rôzne doplnkové záhradkárske výrobky.

Súčasťou štvordňového kvetinového trhu budú tiež rôzne sprievodné akcie, hry pre deti, workshopy aranžovania kvetov, pletenia makramé́, ako aj prednášky o ovocinárstve, či čaji.

Program nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM