Monika Hanigovská Rôzne

Stavby storočia poznajú víťazov: Trnava zabojovala v česko-slovenskej ankete

Poznáme víťazov! Ľudia zahlasovali a vybrali Stavby storočia zo Slovenska aj Čiech. O slovo sa prihlásil aj Malý Rím a takto sa mu darilo. V päťke najlepších aj objekt z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Stavby storočia poznajú víťazov: Trnava zabojovala v česko-slovenskej ankete
Zdroj: TASR

Anketa s názvom Stavby storočia, ktorá vznikla pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa bola z nominovaných 100 českých a slovenských stavieb ukončená.

O tamojšom projekte a spôsobe hlasovania sme našich čitateľov vopred informovali. Teraz vám prinášame zoznam stavieb, ktoré sa umiestnili najlepšie.

Do päťky stavieb s najväčším počtom hlasov na území Českej republiky sa prebojovali stavby ako Ještěd – hotel a vysielač (1. miesto) Masarykovo zdymadlo Střekov, Ústí nad Labem (2. miesto), Československé pohraničné opevnenie (3. miesto), Hradec Králové – salón republiky (4. miesto) a päťku najlepších uzatvára Vila Tugendhat (5. miesto).

Do víťaznej slovenskej pätky sa prebojovala aj stavba z Trnavského kraja.

Známa stavba z nášho kraja

Prvé miesto si odnieslo kúpalisko Zelená žaba z Trenčianských Teplíc, druhé miesto patrí Kolonádovému mostu z Piešťan, tretie miesto získal Slovenský rozhlas v Bratislave, štvrtú priečku si vybojovala Mohyla Generála M. R. Štefánika na Bradle a piate miesto z najlepšie umiestnených stavieb uzatvára visutá lanovka na Skalnatom plese.

V konkurencii obstáli aj trnavské stavby. Krásne 15. miesto v rámci slovenských stavieb si odniesol mestský vodojem známy aj ako Bellušov vodojem a 40. miesto si pripísala CITY ARENA Trnava – Multifunkčný komplex.

Kompletný prehľad všetkých českých a slovenských stavieb v ankete Stavby storočia 2018 si môžete prezrieť po prekliku TU.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM