Dominika Handzušová Rôzne

TOP 7 udalostí týždňa: Hokejisti bez prehry či návšteva Sagana

Uplynulý týždeň priniesol mnoho zaujímavého. Pozreli sme sa na udalosti, ktoré v Malom Ríme zarezonovali najviac. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Hokejisti bez prehry či návšteva Sagana
Foto: Dominika Handzušová

Popri dušičkovom zhone a jesenných prázdninách žila Trnava v uplynulom týždni opäť najmä športom. Odohralo sa totiž veľké futbalové derby, náročné zápasy majú za sebou hokejisti a len tesne sa do výberu nedostal famózny defenzívny výkon florbalistov, ktorí podľahli favoritovi až v závere.

Ponížený Slovan

Spartak Trnava hostil 138. najväčšie slovenské futbalové derby. Zo súboja odvekých rivalov odišiel Slovan s krutou porážkou. Andeli sa bavili futbalom a naložili belasým postupne štyri góly. Napriek netradičnému času prišlo svojich podporiť do hľadiska slušné množstvo divákov.

Hokejisti bez prehry

Odohrali síce zápasy s tímami na chvoste tabuľky, výhry sa však rozhodne nerodili ľahko. Doma najprv porazili aktívnu Prievidzu, ktorá po zápase deklarovala svoj koniec v lige. Následne cestovali do Považskej Bystrice, kde sa im nikdy nehralo práve najlepšie. Vytrápená prvá tretina to len dokazovala. Gladiátori ale potvrdili papierové predpoklady a na rozdiel od favoritov, ktorí u Považanov dokázali zakopnúť, uchmatli si ďalšie tri body.

Verejné korčuľovanie

Zimný štadión už spustil do prevádzky aj svoju vedľajšiu plochu. Cez jesenné prázdniny si tak na svoje prišla verejnosť. Ľad bol pre „verejko“ otvorený v tradičných hodinách aj v netradičné dni. Správa o otvorení prevádzky verejného korčuľovania medzi našimi čitateľmi zaujala s prehľadom prvé miesto.

Posilnia vlaky

Slovenskom už dávnejšie otriaslo diskutabilné rozhodnutie o vlakovej doprave pre študentov a dôchodcov zdarma. Jedni kritizujú, iní chvália. Priniesli sme vám informáciu o tom, že železnice posilnia spoje a dotkne sa to aj Trnavy.

Sagan v Trnave

Automobilku PSA navštívila minulý týždeň tvár Citroënu, Peter Sagan. Symbolicky pokrstil 400. tisíce C3 Picasso, ktoré tu bolo vyrobené, a prešiel sa na bicykli montážnou halou.

Trnava má multimilionára

Šťastlivec v lotérii vyhral neuveriteľný jackpot. Vyše sedem miliónov eur získal za tip náhodných čísel, za ktorý zaplatil necelých päť eur. Podal ho v niektorej z pobočiek v Trnavskom kraji.

NOCvKINE je späť

Trnava nežila len športom, priestor si našla aj kultúra. Jedno z divácky najúspešnejších podujatí sa po roku vrátilo do Kina Hviezda. Päť zaujímavých filmov za päť eur, od šiestej hodiny podvečer do skorého rána. Stihli ste aj vy stráviť noc v kine?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM