Monika Hanigovská Rôzne

6 tipov od trnavských kaderníkov: Ako si udržať v lete žiarivé a zdravé vlasy

Leto je už tu. A sním prichádza nástraha pre naše vlasy. Zisťovali sme od trnavských kaderníkov, ako ich uchrániť pred lúčmi letného slnka.

Ilustračný obrázok k článku 6 tipov od trnavských kaderníkov: Ako si udržať v lete žiarivé a zdravé vlasy
3
Galéria
Zdroj: Kadernícky Salón MHair

Napriek tomu, že sa mnohí z nás skôr s letom kamarátia, vlasy majú k tomuto obdobiu takpovediac rozštiepený vzťah. Hrejivé, slnečné lúče im dokážu spôsobiť nemalé problémy.

Zisťovali sme od najpovolanejších, ako sa postarať o svoju korunku krásy. Vybrali sme sa do trnavského kaderníctva, kde sme sa dozvedeli, ako na ne.

Slnko môže rýchlo zničiť vlas

„Prišlo leto a s ním aj potreba ošetrovať svoje vlásky, aby boli zdravé a žiarivé. Slnko môže už po troch dňoch spôsobovať poškodenie vlasov. To robí naše vlasy suchými, matnými a krehkými. Vlasy ktoré sú farbené, alebo odfarbované sú obzvlášť náchylné na poškodenie UV žiarením,“ dozvedeli sme sa od tímu kaderníckeho salónu MHair Trnava.

Súčasne sme dostali od tamojšieho kaderníckeho salónu niekoľko tipov, ako sa vyhnúť vlasovému poškodeniu počas leta:

  1. Navštívte svojho kaderníka – nastal čas na letný zostrih. Rozštiepené a zničené končeky vlasov privítajú nožničky. Vlasy sa ozdravia a odľahčia. Nebojte sa toho, vlasy sa vám za to poďakujú.
  2. Môžete použiť kondicionér (masku), ktorý má v sebe ochranu proti slnečnému žiareniu, pretože pomáha ako ochranná vrstva medzi UV žiarením a vlasovou štruktúrou.
  3. Po každom umytí vlasov použite sérum, alebo vhodný olejček na regeneráciu vlasov. Použite ho na umyté, uterákom presušené vlasy a to hlavne na končeky vlasov.
  4. Ako nezabúdame chrániť našu pokožku pred slnečnými lúčmi opaľovacím krémom, tak tiež nezabúdajme na naše vlasy. Noste vhodnú pokrývku hlavy – ľahkú šatku, klobúk, šiltovku.
  5. Cez leto je vhodné obmedziť fénovanie. Ak je to možné, vlasy v lete nefénujte. Vlasy sa v lete fénovaním viac vysušujú. Rovnako negatívne na nich pôsobí žehlenie a kulmovanie.
  6. Netreba zabúdať aj na dostatok vitamínov, vyváženej stravy a dobrý pitný režim.
V OBRAZOCH: Premena a starostlivosť vlasov v trnavskom kaderníctve
3
Galéria
Zdroj: Kadernícky Salón MHair

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM