BTW Správy Samospráva

Čas vybehnúť von! V Trnave sa otvorili vonkajšie športoviská, GALÉRIA

Od stredy 22. apríla mesto otvorilo pre verejnosť vonkajšie športoviská na Slávii a v areáli FK Lokomotíva na Družbe.

Ilustračný obrázok k článku Čas vybehnúť von! V Trnave sa otvorili vonkajšie športoviská, GALÉRIA
11
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Od stredy 22. apríla mesto otvorilo vonkajšie športoviská na Rybníkovej ulici (areál Slávie) a na Ulici Juraja Slottu 45 (areál FK Lokomotíva). Stalo sa tak po avizovanom uvoľnení preventívnych opatrení Vládou SR a na základe podmienok stanovených Úradom verejného zdravotníctva SR.

„Športoviská budú otvorené od 12.00 hod. za podmienok, ktoré vo svojom nariadení z 21. apríla určil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky,“ informuje na svojej webovej stránke mesto.

Podmienky

Návštevníci môžu na športoviská vstúpiť iba s nasadeným ochranným rúškom a musia medzi sebou dodržiavať minimálne dvojmetrový odstup. Dovolené sú iba bezkontaktné športy. Ihriská na kolektívne športy sa môžu využívať len na individuálny tréning.

Prítomnosť obecenstva nie je povolená, k dispozícii kvôli preventívnym dôvodom nie sú toalety, šatne ani pitné fontány.

To znamená, že na Slávii si nemôžete zahrať basketbal, ale môžete si zahádzať na kôš – ak dodržíte nariadený odstup. Obdobne je to s futbalovým ihriskom s umelým povrchom na Lokomotíve. „Verejnosť si sem môže prísť individuálne zatrénovať, ale nemôžete si tu zahrať futbal,“ vyjadril sa k nariadeniu vedúci areálu Peter Moravčík.

Správcovia priznávajú obavy zo zvýšeného náporu návštevníkov. „Do troch dní tu určite bude plno,“ odhaduje Moravčík. „Neviem, čo budeme robiť, keď sa nám na ihrisku zhromaždí 50 skupiniek. Policajtov ale robiť nebudeme, dodržiavanie pravidiel je osobnou zodpovednosťou každého návštevníka.“

Správcovia športovísk vylepili v areáloch informačné letáky, ktoré majú športovým nadšencom pripomínať preventívne nariadenia.

Situácia po otvorení

Hodinu po otvorení areálu Slávia prišiel prvý športovec, ktorý mal celé crossfitové cvičisko len pre seba. O ďalšiu polhodinu dorazili prvé bežkyne. Areál FK Lokomotíva po otvorení využili iba prechádzajúci. Ihrisko hodinu a pol po otvorení stále čakalo na svojho prvého návštevníka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM