Kultúra

Čo sa chystá v Trnave a okolí? Užite si vianočnú atmosféru, koncerty aj Mikuláša

Neviete, kam by ste si cez víkend skončili. Máme pre vás hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa chystá v Trnave a okolí? Užite si vianočnú atmosféru, koncerty aj Mikuláša
Zdroj: Región Trnava

V Malom Ríme a okolí sa rozhodne nudiť nebudete! Chystá sa hneď niekoľko podujatí pre malých aj veľkých. Pozrite si náš výber.

Mikulášsky SWAP detského oblečenia a doplnkov

3. decembra od 10.00 do 12.00 hod., Baterkáreň, Starohájska 1, Trnava

Baterkáreň opäť otvára SWAP, kde si môžete vybrať maličkosti pre vaše detičky. „Byť rodičom znamená utrácať nemalú čiastku peňazí na hračky a oblečenie, z ktorého aj tak za pár rokov vaše dieťa vyrastie. Namiesto toho, aby ste museli tráviť hodiny na internete a míňaním, môžete prísť práve na naše pravidelné SWAPy detského oblečenia, hračiek a doplnkov,“ informuje komunitné reuse centrum.

Adventné trhy

Od 3. decembra do 4. decembra, Trojičné námestie

Adventné trhy v Trnave prinášajú bohatý program. Pozrite si kompletný program počas tohto týždňa. Čo si môžete vychutnať?

sobota, 3. decembra

  • o 16.00 hod., Trojičné námestie – Katka Ščevlíková
  • o 18.00 hod., Trojičné námestie – Spjevule ze Skalice

nedeľa, 4. decembra

  • o 15.00 hod. a 17.00 hod., Západné krídlo radnice – Rozprávky na radnici: Divadlo Agapé – Zimná rozprávka
  • o 20.00 hod., Kostol sv. Jakuba – Štyri adventné koncerty: Trnavskí umelci a orchester Harmónia
  • o 16.00 hod., Trojičné námestie – Suchovský spevácky zbor
  • o 18.00 hod., Trojičné námestie – Mila Medvedovska a Daniel Špiner

Detský svet

do 31. decembra 2024, Západoslovenské múzeum v Trnave

Bude sa na čo pozerať! Západoslovenské múzeum pripravilo zaujímavú výstavu pre malých aj veľkých. A to nie je všetko. Projekt mapuje hry a detské aktivity za asi 120 rokov (od šesťdesiatych rokov 19. storočia asi po osemdesiate roky 20. storočia). Doprajte si bohatú zbierku detských aktivít. Výstava je rozdelená do niekoľkých tém.

Nájdete v nej nielen fotografický materiál s tematikou detí a hier. Vo vitrínach zaujmú hračky, učebné pomôcky a veci súvisiace so školou, najobľúbenejšie sladkosti a veľa ďalšieho. Počas výstavy sa môžu návštevníci zapojiť do kreslenia, písania, skladania.

Slobodná Európa

3. decembra o 18.30 hod., Trnava, Malý Berlín

Slobodná Európa sa predstaví v zostave s Lacom Lučeničom a Sveťom Korbeľom na gitare, Rasťom Gore na basgitare, Tomášom „Tuleňom“ Vojtekom na bicích a samozrejme spevákom Whiskym.

Ako sa hus vyparádila

3. decembra o 17.00 hod., Trnava, Divadlo Jána Palárika

Táto veselá rozprávka s pesničkami bola inšpirovaná krátkou bájkou V. G. Sutejeva. O čom je? Hlavnou hrdinkou príbehu je hus, ktorá sa rozhodne, že už viac nechce byť husou. Husi sú vraj oproti ostatným vtákom príliš obyčajné a nezaujímavé. Napríklad taký kohút má nádherný hrebienok, vrana lesklé čierne krídla, páv ohromný pestrofarebný chvost, bocian dlhočizné nohy. Hus sa teda rozhodne, že aj ona bude niečím výnimočná. A nie len tak hocičím. Chce sa stať najkrajším, najvýnimočnejším, najoriginálnejším vtákom na celom svete. Podarí sa husi získať vytúženú chválu a obdiv?

Mária Čírová Moje Vianoce 2022

4. decembra o 18.00, Dom kultúry Trnava

Jedna z najobľúbenejších slovenských speváčok, klaviristka a skladateľka Mária Čírová už desať rokov pripravuje pre svojich fanúšikov nezabudnuteľné Vianočné koncerty. Sviatočnú atmosféru navodí tento rok aj fanúšikom v Trnave. Speváčka Mária Čírová vystúpi 4. decembra o 18:00 hodine v Dome kultúry v Trnave.

Mikuláš v Križovanoch

4. decembra o 15.00 hod., Križovany nad Dudváhom, kultúrny dom

Obec pripravila Mikulášsky večierok, ktorý sa uskutoční v kultúrnom dome, kde vystúpi so svojím programom Stražanovo bábkove divadlo s rozprávkou Gašparko a drak a po ňom príde Mikuláš!

Ukrajinský klub: o undergroundovej hudbe

4. decembra o 16.00 hod., Trnava, Malý Berlín

Na poslednom tohtoročnom Ukrajinskom klube sa bude rozprávať o undergroundovej ukrajinskej hudbe. Stretnutie bude venované hudobnej scéne, ktorá vznikla v 90. rokoch ako alternatíva k oficiálnym vokálno-inštrumentálnym skupinám, ale aj nezávislým festivalom a rockovým klubom.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM