BTW Správy Samospráva

Dobrá správa: mesto otvára trhovisko na Spartakovskej!, GALÉRIA

Trhovisko na Spartakovskej ulici pri Mestskom zimnom štadióne prvýkrát po opatreniach otvorí svoje brány v piatok 24. apríla

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: mesto otvára trhovisko na Spartakovskej!, GALÉRIA
9
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavčania môžu opäť nakupovať na trhovisku na Spartakovskej ulici pri Mestskom zimnom štadióne. Správu nám poskytlo mesto Trnava.

Reštart trhovníckej sezóny začína za prísnych preventívnych podmienok v piatok 24. apríla. „Otvorené bude od utorka do soboty medzi 7.00 a 13.00,“ dodáva mesto v správe.

Situácia ohľadom seniorov

Pracovné dni medzi 9.00 a 11.00 sú na základe nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR vyhradené pre ľudí vo veku nad 65 rokov. V inom čase platí pre seniorov zákaz trhovisko navštevovať a pre predajcov obsluhovať ich.

Povinné opatrenia

Podmienkou otvorenia priestorov tržnice je zabezpečenie preventívnych opatrení proti možnému šíreniu nákazy COVID-19. Informovať o nich musia aj zreteľné oznamy pri vstupe do areálu. Verejnosť sa tak dozvie, že medzi jednotlivými predajcami i medzi zákazníkmi musí byť dodržaný dvojmetrový rozostup. Ďalej, že návštevníci budú môcť vstúpiť iba s nasadeným rúškom. Pohyb zákazníkov v areáli trhoviska bude jednosmerný, vstup i výstup budú regulované. Na trhovisku bude zakázané konzumovať potraviny a nápoje.

Vzhľadom na rozlohu trhoviska 3000 m2 je na mieste povolených maximálne sto zákazníkov naraz.

„Počítame s obsadením asi 80 stánkov, čo nám umožní dodržať nariadenie o dvojmetrových odstupoch,“ vyjadril sa Peter Pčolka zo Správy kultúrnych a športových zariadení. „Predajcov bude asi 50, niektorí však majú obsadené aj tri či štyri stánky, ktoré majú vedľa seba,“ upresnil.

Trhovisko očakáva zvýšený nápor. „Registrovali sme silný záujem o otvorenie trhoviska zo strany predajcov, ako aj zo širokej verejnosti,“ dodal Pčolka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM