BTW Správy

Medzi základné školy v Trnave pribudne aj súkromná ZŠ Felix, GALÉRIA

Trnava bude v poradí štvrtým mestom na Slovensku, v ktorom súkromná základná škola tejto značky uplatní koncept svojho fungovania.

Ilustračný obrázok k článku Medzi základné školy v Trnave pribudne aj súkromná ZŠ Felix, GALÉRIA
7
Galéria
Zdroj: ZŠ Felix

V septembri po prvý raz v Trnave otvorí svoje brány aj základná školy Felix so sídlom na Zavarskej 9. Oficiálny dátum konania zápisu pre školský rok 2020/2021 je netradičný, bude sa konať v dňoch 24–25.4.2020 online. Informáciu priniesla škola na sociálnej sieti.

„Deti v Trnave budú mať možnosť spoznať konštruktivistický pedagogický prístup a inovatívne vzdelávacie metódy prostredníctvom ktorých budú komplexne rozvíjať svoju osobnosť,“ hovoria zakladateľky školy Dominika Rešetová a Lucia Krajčovičová prostredníctvom webovej stránky.

Pre záujemcov o zápis budúceho prváka pripravili nezáväzný kontaktný formulár. „Jeho vyplnením sa dostanete do zoznamu záujemcov a budeme Vás informovať o pripravovaných akciách – deň otvorených dverí, informačné stretnutia, zápis. Najneskôr do 31.5.2020 vydávame rozhodnutia o prijatí,“ upresňujú informácie o zápise.

Konštruktivistický prístup

Škola uprednostňuje konštruktivistický prístup ku vzdelávaniu. Deti systematicky vedú k tomu, aby k jednotlivým poznatkom prichádzali postupným objavovaním, aby ich prirodzene dokázali využívať v reálnom živote. Sú tak viac motivované a radi vyhľadávajú neštandardné riešenia každodenných situácií.

Princípy školy

Podľa informácií na webovej stránke si v škole Felix uvedomujú, že deti sú prirodzene zvedavé. „Nechávame ich, aby skúmali, vymýšľali, mýlili sa, hľadali a radovali sa z toho. Podporujeme ich túžbu po poznatkoch.“ Učia deti vyjadrovať svoj názor a vypočuť si názor druhých: „Učíme ich argumentovať, diskutovať, chápať druhých a viesť dialóg.“

Veria, že dieťa sa stáva takým, za aké ho považujeme: „Hľadáme v deťoch to pozitívne a chválime ho. Iba spokojné dieťa, ktoré má rado samé seba, môže byť v živote úspešné.“ Chcú učiť deti uplatňovať svoje vedomosti v reálnom živote: „Otvárame im oči a ukazujeme cesty, aby si sami mohli vybrať, kam budú smerovať.“

Priestory školy

ZŠ Felix sídli v budove Strednej poľnohospodárskej školy na Zavarskej. Momentálne pripravujú vnútorné priestory. „Záleží nám na tom, aby sa hodnotám, princípom a vyučovacím metódam deti venovali v príjemnom, modernom a pre nich podnetnom prostredí,“ uviedli zakladateľky. Grafické návrhy interiérov školy naznačujú, že nielen vyučovacie metódy budú netradičné a moderné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM