Monika Hanigovská Rôzne

Stredoveké vianočné trhy v Trnave: Ľudí čaká dobový nápoj aj nevšedný kolotoč!

Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia. V Trnave budú lákadlom aj Stredoveké vianočné trhy. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Stredoveké vianočné trhy v Trnave: Ľudí čaká dobový nápoj aj nevšedný kolotoč!
18
Galéria
Zdroj: TASR

Stredoveké vianočné trhy sa v Trnave uskutočnia v dňoch od 16. decembra do 18. decembra. Návštevníci si ich budú môcť vychutnať počas troch dní na Námestí sv. Mikuláša, kde bude pripravený zaujímavý program.

Špeciality aj remeslá

Na svoje si prídu aj naše jazýčky. Ľudia si budú môcť pochutnať na kulinárskej špecialite. Lákať naše zmysly budú makové, či orechové šperholtové dolky s poctivou dávkou roztopeného masla. Na trhoch však nájdeme aj dobový nápoj. Návštevníkov zohreje horúci dobový punč, ktorý budú trhovníci ponúkať v dobových krčahoch.

Na Stredovekých vianočných trhoch upútajú aj staré remeslá. Šikovné ruky remeselníkov budú lákať okoloidúcich zvedavcov. Návštevníci tak budú môcť zhliadnuť ručnú výrobu sviečok, razenie mincí, výrobu lukov, či kováčsku zručnosť.

Zdroj: TASR

Živý betlehem aj nevšedný kolotoč

Ľudí poteší aj živý Betlehem s postavami a zvieratkami. Vianočnú atmosféru dotvorí aj koleda Tichá noc, ktorú si návštevníci budú môcť vypočuť. Pre najmenších Trnavčanov bude pripravená pútavá atrakcia – stredoveký kolotoč poháňaný iba ľudskou silou.

To však nie je všetko. Ako radnica informuje, v nočných hodinách za svetiel faklí sa návštevníkom pred očami vyčarí neobyčajná, ba až rozprávková atmosféra Vianoc.

OBRAZOM: Archívne snímky zo Stredovekých vianočných trhov
18
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM