Júlia Vargová Hokej

Je to definitívne: Do extraligy dorastu postúpili napriek útrapám hokejisti Trnavy

Finálový zápas 1. ligy dorastu vyvolal veľkú vlnu emócií. Hrozilo, že sa bude musieť znova dohrávať. Poplach je však zažehnaný, oficiálnymi víťazmi sú trnavskí hokejisti.

Zdroj: Facebook

Vlnu negatívnych ohlasov a sklamaní vyvolal status na sociálnej sieti HK Ružinov '99 Bratislava. Oznam na facebooku ružinovských hokejistov hodnotil odohraný zápas. „V treťom zápase série sme nakoniec podľahli až po samostatných nájazdoch 1:2. Ako sa však nakoniec ukázalo, predĺženie aj samostatné nájazdy sa odohrali v nesprávnom formáte a zápas sa kvôli tomu bude musieť ešte raz dohrávať. Zápas by sa musel dohrať aj ak by vyhral HK Ružinov,“ vyhlásil klub na svojom profile.

To vzápätí vyvolalo búrlivé diskusie zo strán hráčov, ich rodinných príslušníkov i fanúšikov. Považovali za nepochopiteľné, prečo by bez nejakého oficiálneho rozhodnutia mal niekto oznamovať opakovanie zápasu. Zainteresovaní to chápali najmä ako krivdu voči deťom, ktoré sú v športe i v živote vedené k fair-play.

Zväz uznal platnosť výhry Trnavy

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojej stránke oficiálne oznámil, že výsledok tretieho finálového zápasu 1. ligy dorastu medzi HK Ružinov 99 Bratislava a HK Trnava ostáva v platnosti aj napriek procedurálnym nezrovnalostiam. Ružinov Trnava porazila 1:2 po samostatných nájazdoch.

Vyhlásenie Slovenského zväzu ľadového hokeja jasne opisuje, že víťazom druhej najvyššej súťaže dorastencov a súčasne postupujúcim družstvom do Extraligy dorastu pre budúcu sezónu je tak tím HK Trnava, ktorý vo finálovej sérii uspel 3:1 na zápasy.

„Nezrovnalosť nastala počas predĺženia tretieho zápasu, v ktorom došlo k neuplatneniu usmernení pre výkon predĺženia a samostatných nájazdoch platných v sezóne 2018/2019 pre zápasy finálovej série 1. ligy dorastu,“ ozrejmuje vzniknutý problém SZĽH.

HK Ružinov '99 Bratislava akceptoval výsledok stretnutia

„Porazené družstvo HK Ružinov 99 Bratislava však písomným ohlásením zo dňa 08. 04. 2019 športovo-technicky akceptovalo výsledok stretnutia a družstvo HK Trnava ako víťaza finálovej série,“ pokračuje zväz vo svojom stanovisku. „Riadiaci orgán súťaže 1. ligy dorastu dňa 08. 04. 2019 tak potvrdil výsledok tretieho finálového zápasu (1:2 po samostatných nájazdoch z pohľadu družstva HK Ružinov 99 Bratislava), ako aj celej finálovej série (3:1 na zápasy v prospech družstva HK Trnava),“ dodáva k výsledku.

Nesprávna aplikácia postupov pre výkon predĺženia bude mať dohru. Slovenský zväz ľadového hokeja upresňuje, že konanie rozhodcov a inštruktora predmetného stretnutia bude postúpené na posúdenie Disciplinárnej komisii zväzu.

Z tohto rozhodnutia majú Gladiátori i všetci priaznivci férového hokeja radosť. Dorast sa definitívne vracia do Extraligy. „V hokeji zvíťazil zdravý rozum a HK Trnava je víťazom Playoff. Páni hokejisti, ďakujeme. Sme na Vás neskutočne hrdí. Inštrukcie k oslavám Vám pošleme. Budú vo veľkom štýle. Budú totiž presne také, aký bol Váš celosezónny výkon,“ tešil sa klub HK Gladiators Trnava na svojom facebookom profile.

V ďalšom statuse miestny hokejový klub uviedol poďakovanie všetkým, ktorí zostali nad vecou. „V tomto prípade aj prezidentovi SZĽH Martinovi Kohútovi. Dorastenci si včera medaily neprevzali, ale bude aj to,“ dodali Gladiátori.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM