Monika Hanigovská Rôzne

Jeden klik a máte ich v úhľadnom balíku: Prehľad najzaujímavejších článkov týždňa

Týždeň končí a obzrieť sa za ním nie je na škodu. Prinášame vám prehľad článkov z Trnavy a okolia, ktoré vás najviac zaujali.

Ilustračný obrázok k článku Jeden klik a máte ich v úhľadnom balíku: Prehľad najzaujímavejších článkov týždňa
Foto: Dominika Handzušová

Najsympatickejšia dedinka

V okrese Trnava nájdeme dovedna 43 dediniek. Každá väčšia ale aj menšia malebná obec ukrýva niečo, čo ju robí jedinečnou. Môžu to byť samotné tamojšie tradície a zvyky, povesti, okolitá príroda, história, pamiatky alebo napríklad aj nárečie, ktoré ju môže oddeľovať od ostatných obcí. Teraz však môžete rozhodnúť o titule najsympatickejšej dedinky z okresu Trnavy. Aj váš jediný hlas môže zmeniť konkrétne poradie obcí. Vyzvať k jednoduchému „zakliknutiu“ môžete aj známych.

Trnavčanka zdedila peniaze a zošalela

Pre Gabriellu Molnár bolo nečakané dedičstvo akýmsi prekliatím. V návale zistených skutočností zošalela od veľkej radosti a bola prevezená na pozorovanie. Pozrite si udalosť, ktorá zasiahla Trnavu v roku 1914 a dostala sa aj na popredné stránky vtedajšieho známeho periodika.

Žijú si dobre

Dolnokrupčanov v obci pribúda. A majú sa v malebnej dedinke podľa slov starostu dobre. Nájdite odpoveď na otázku, čím je obec lákavá pre nových ale aj potenciálnych susedov.

Habáni mali zlaté ručičky

V Trnavskom kraji nájdeme pamiatkovú zónu s názvom Habánsky dvor. Zanechali nám ju Habáni, ktorí sa preslávili výrobou fajansy. Pozrite sa, kam všade sa môžu vaše túlavé nohy opäť vybrať na výlet.

Zapaľujú sviečky

V Malom Ríme si uctili pamiatku za zavraždených mladých ľudí. Sviečky zapaľujú pred budovou Krajskej prokuratúry v Trnave. Týmto krokom vyjadrujú tichú spomienku na ich pamiatku a vyzývajú príslušné orgány. Tu sú podrobnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM