Aktualizované BTW Kultúra Správy

Knižnica v Trnave je konečne v plnej prevádzke a otvorená verejnosti

Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave otvorila všetky oddelenia a sprístupnila všetky služby od pondelka 15. júna.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica v Trnave je konečne v plnej prevádzke a otvorená verejnosti
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s uvoľňovaním preventívnych opatrení protii šíreniu Covid-19 otvorila Krajská knižnica všetky oddelenia a sprístupnila všetky služby v hlavnej budove, v pobočke na Prednádraží a v hudobnom oddelení.

„Návštevníci môžu využívať služby čitárne, študovní, oddelenia zvukových kníh a verejného internetu, aj služby v hudobnom oddelení,“ uviedla knižnica na svojej webovej stránke.

Knihy si môžu návštevníci sami vyberať pri dodržaní hygienických pokynov – rúško, dezinfekcia rúk, prípadne rukavice.

Ďalšie novinky

Zamestnanci knižnice nezaháľali ani počas sprísnených opatrení a využili čas na prípravu viacerých noviniek. Po otvorení knižnice spríjemnili jej priestory výstavou umeleckých fotografií známeho trnavského autora Blažeja Vitteka. Každá vystavená fotografia má vlastný popis v poetickom prevedení Štefana Kuzmu.

V oddelení beletrie pripravili pre čitateľov horúce knižné novinky, rovnako aj v oddelení pre deti, kde aktuálne dokončujú kompletnú obnovu priestorov herne. Oddelenie pre deti sa zmení na nepoznanie.

Na stredu 24. júna pozýva na návštevu knižnice Pavol Tomašovič, jej riaditeľ. „Pozývam vás na otvorenie zrenovovanej herne pred deti, ktorá bola zrealizovaná za finančnej podpory Fondu na podporu umenia a z prostriedkov TTSK. Na otvorení by mal byť župan Jozef Viskupič a riaditeľ fondu. Paralelne o 10.00 bude v záhrade knižnice divadielko pre deti,“ uviedol.

Verejnosti je odteraz prístupná aj knižničná záhrada.

Podujatia

Fanúšikovia kníh sa môžu tešiť na viacero pravidelných podujatí, ktoré pre nich knižnica pripravila. V dňoch 29. júna až 3. júla bude v knižničnej záhrade prebiehať Letná burza kníh, kde si čitatelia budú môcť vybrať titul, ktorý im chýba v knižnici.

Počas leta každú stredu o 10:00 sa priestor záhrady stane javiskom i hľadiskom divadelných predstavení pre najmenších.

Výpožičný čas

Až do 31. augusta funguje hlavná knižnica v letnom režime. Hlavná budova na Rázusovej ulici je otvorená každý pracovný deň od 8:00 do 16:00 okrem pondelka, kedy zatvára až o 18:00. Výnimkou je oddelenie zvukových kníh s otváracím časom od 9:00 do 16:00.

Hudobné oddelenie na ulici M. Schneidera Trnavského je otvorené každý pracovný deň od 9:00 do 16:00 a pobočka Prednádražie na Mozartovej 10 je prístupná v utorok medzi 10:00 a 17:00 a v stredu až piatok od 9:00 do 16:00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM