Správy

Kontrola opatrení v Trnave: Respirátor si niektorí dali, až keď videli policajta, VIDEO

Trnavskí policajti si boli overiť, či ľudia dodržiavajú opatrenia. Čo sa stane, ak si niekto odmietne nasadiť respirátor?

Ilustračný obrázok k článku Kontrola opatrení v Trnave: Respirátor si niektorí dali, až keď videli policajta, VIDEO
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Počas pandémie pripadla policajtom ďalšia povinnosť, a to kontrola dodržiavania opatrení. Stretnúť hliadku so služobným psom ste mohli nedávno aj v priestoroch železničnej stanice v Trnave. Video zverejnila polícia na sociálnej sieti.

Muži zákona kontrolovali, či majú všetci nasadení respirátor. Niektorí na túto povinnosť zabudli.

„Stanice kontrolujú policajti každý deň a každý deň sa nájde osoba, ktorá pandemické opatrenia nedodržiava. Keď osoba uvidí policajta, skôr ako k nej policajt príde, nasadí si cestujúci vo väčšine prípadov respirátor automaticky bez vyzvania,“ uvádza trnavská polícia.

Prečítajte si tiež

Polícia upozorňuje, že najmä v záujme ochrany vlastného zdravia, je používanie v spoločných priestoroch prekrytie horných dýchacích ciest nevyhnutné.

Za nedodržanie opatrení môžete dostať pokutu. „Policajti vždy najskôr vyzvú osobu, aby si respirátor nasadila. Ak osoba odmietne spolupracovať, príp. sa opakovane dopustí priestupku, policajti to riešia na mieste uložením blokovej pokuty alebo oznámením na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva,“ pripomína polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie udalosti

Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM