BTW Správy Samospráva

Na radnicu sa vrátili sobáše ako ich máme radi, s hudbou a recitáciou. No s rúškom!

Novomanželia už nie sú limitovaní počtom svadobných hostí a sobášny obrad opäť spestruje hudba, spev a recitácia. Nosenie rúška je však stále povinné.

Ilustračný obrázok k článku Na radnicu sa vrátili sobáše ako ich máme radi, s hudbou a recitáciou. No s rúškom!
Zdroj: pixabay

O uvoľňovaní preventívnych opatrení, ktoré sa dotklo aj svadobných obradov na trnavskej radnici informovala hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

„Prítomnosť obradníkov už nie je zakázaná a sobáše tak opäť spestruje hudba, spev a recitácia. Navyše, novomanželia už nie sú limitovaní počtom svadobných hostí, ktorých si smú do obradnej siene pozvať, podmienkou však ostáva nasadené ochranné rúško,“ povedala.

Pri vstupe do miestnosti je k dispozícii dezinfekčný prostriedok na ruky, pravidelne sa dezinfikujú aj samotné priestory vrátane dotykových plôch a kľučiek.

Účastníci sobášov musia dodržiavať respiračnú etiketu. „Kašľať a kýchať treba do vreckovky, resp. do lakťového ohybu a nesmú si podávať ruky,“ dodala hovorkyňa.

Ľudia s príznakmi akútneho respiračného ochorenia ako je horúčka, kašeľ, nádcha, alebo sťažené dýchanie, sa obradu nemôžu zúčastniť. Zostať musia v domácej izolácii a telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM